Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 2 Nisan Salı günü Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde yapılacak Olağanüstü Genel Kurul'a ilişkin üyelere çağrıda bulundu. Koç, genel kurulda Fenerbahçe'nin ligden çekilmeyi de gündeme getireceğini belirtti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç çağrısında şu ifadeleri kullandı:

Sistematik kötülük!

"Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Fenerbahçe Spor Kulübü ve camiası olarak, hepimizin malumu olan 3 Temmuz sürecinden bu yana kulübümüzün maruz kaldığı haksızlık ve adaletsizliklerle mücadele etmek zorunda kaldığımızı biliyoruz. Uzun bir süredir her platformda dile getirdiğimiz hususların anlaşılmadığı, çabalarımızın yeterince karşılık bulmadığı ve adaletsizliklerin artarak devam ettiği bir dönemden geçiyoruz. Ancak, Fenerbahçe olarak sahip olduğumuz kimliğin güçlü bir yansıması olarak, her fırsatta ülke değerlerimize olan saygımızı, milli ve vatansever duygularımızı vurgulamaktan hiçbir zaman vazgeçmedik.

Tüm haksızlıklara rağmen dimdik durmaya, ülkemize hizmet etmeye, sporun her alanında zirveye oynamaya, Türkiye'yi gururla temsil eden sporcular yetiştirmeye, bayrağımızı ulusal ve uluslararası alanda gururla taşımaya ve altyapılarımızda yüzlerce çocuğumuza ev sahipliği yapmaya devam ettik.

Çok önemli bir görev düşüyor!

Bugün geldiğimiz noktada, Fenerbahçemizin yaşadığı haksızlıkların devam etmesi, kulübümüzün ve milyonlarca taraftarının bu durumu sorgulamasını kaçınılmaz kılmaktadır. Bu noktada, kulübümüzü temsil eden kongre üyelerimize büyük görevler düşmektedir. Fenerbahçe tarihinin önemli bir dönüm noktası olarak gördüğümüz bu toplantının, sizlerin katılımı, desteği, ilgisi ve katkısı olmadan istediğimiz şekilde gerçekleşmesi mümkün olmayacaktır.

Bugünün ikincisi olmamalı

2 Nisan 2024 Salı günü saat 17.00’de Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştireceğimiz Olağanüstü Genel Kurul Toplantımız tüm bu sebeplerle tarihi bir kimlik taşımaktadır. Tüzüğümüzün 24. Maddesi 2.bendi gereğince, ilk toplantıda nitelikli çoğunluk sağlanmaz ise toplantımız her zaman olduğu gibi 1 hafta sonraya ertelenmek zorunda kalacaktır. Ancak Fenerbahçe öyle günlerden geçmektedir ki bu günün bir ikincisi olmamalı, olmayacaktır.

Galatasaray'dan tarihi zafer: Üst üste 15. galibiyet Galatasaray'dan tarihi zafer: Üst üste 15. galibiyet

Salt çoğunlu sağlanamızı rica ederim

2 Nisan’da Fenerbahçeliyim diyen herkesin omuzlarında taşıdığı sorumlulukla bu toplantıda yerini alacağından hiçbir şüphem yok. Bir asrı aşkın onurlu bir tarihe sahip olan Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 37. Başkanı olarak, Siz değerli kongre üyelerimizden taşıdığınız sorumluluğun bilinciyle Olağanüstü Genel Kurulumuzun ilk tarihi olan 2 Nisan gününde salt çoğunluğu sağlamanızı ve kulübümüze destek olmanızı önemle rica ederim. 'Fenerbahçe sokakta oynasın, biz kaldırımda destekleriz' diyenlerin omuz omuza duruşunu, Fenerbahçe için bu kritik dönemde bir kez daha en güçlü şekilde ortaya koyacağımıza, haykıracağımıza inancım tamdır. Saygı ve Sevgilerimle, 2 Nisan’da görüşmek üzere…"

Kaynak: HABER MERKEZİ