Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Berlin'de Slovakya Başbakanı Robert Fico ile düzenledikleri ortak basın toplantısında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin İsveç'in NATO üyeliğine onay vermesini değerlendirdi.

Scholz, "Türk Parlamentosu, uzun süredir beklenen bir kararı aldı. Bunun gerçekleşmiş olmasından büyük memnuniyet duyuyorum. Son NATO Zirvesi'nde de bu konuda mutabık kalmıştık. Sayın Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip Erdoğan) orada bu konuyu bir hükümet teklifi olarak Parlamentosuna sunacağının ve Parlamentodan geçmesi için çaba sarf edeceğinin sözünü verdi. Bu açıdan önemli bir kilometre taşına ulaşıldı, sırada Macaristan'dan beklediğimiz onay var ve bu konuda da güvenim tam." dedi.

Avrupa'da çalkantılı bir dönemden geçildiğini, dış ilişkiler ve güvenlik politikası açısından büyük zorluklarla karşı karşıya olunduğunu belirten Scholz, "Bu zorlukların üstesinden ancak Avrupa olarak birlikte gelebiliriz. Avrupa'yı bu kadar güçlü ve cazip kılan da budur ve bu nedenle tüm bu alanlarda işbirliğimizi güçlendireceğimiz açıktır. Avrupa Birliği (AB) ve NATO'daki ortakların yakın koordinasyon içinde olması hiçbir zaman bugün olduğundan daha önemli olmamıştır." diye konuştu.

Kaynak: AA