Galeria Karstadt Kaufhof, pandeminin ardından tüm dünyayı etkisi altına alan küresel krizden nasibini aldı. Özellikle Avrupa ve Orta Doğu’da yaşanan savaşlar, dolar, altın ve petrol fiyatlarını yükseltirken, üretim ve tedarik maliyetlerini de artırdı. Bu durum, şirketin borçlarını ödemesini zorlaştırdı. Şirket, iflas haberlerinin peş peşe geldiği bir dönemde, mahkemeye başvurarak koruma talebinde bulundu.

Üçüncü iflas başvurusu

Galeria Karstadt Kaufhof, bu iflas başvurusuyla birlikte üçüncü kez mahkemeye gitti. Şirket, ilk olarak 2020 yılı Nisan ayında koronavirüs salgını nedeniyle iflas başvurusunda bulunmuştu. Bu başvurunun ardından 40 mağazasını kapatmak zorunda kalan şirket, 4 bin çalışanını da işten çıkarmıştı. Şirketin sahibi olan Avusturyalı iş insanı Rene Benko’nun kurucusu olduğu Signa Holding de, geçen kasımda yaklaşık 5 milyar euro borçla iflas başvurusunda bulunmuştu.

92 şube kapanacak, 15 bin kişi işsiz kalacak

Galeria Karstadt Kaufhof, son iflas başvurusuyla birlikte toplamda 92 şubesini kapatma kararı aldı. Bu karar, şirketin 15 bin çalışanının işsiz kalması anlamına geliyor. Şirket, iflas başvurusunun ardından, çalışanlarına ve müşterilerine teşekkür eden bir açıklama yaptı. Şirket, iflas sürecinde yeniden yapılanma planı hazırlayacağını ve alacaklılarıyla görüşeceğini belirtti.

Muhabir: CÜNEYT ZÜLFİKAR BİTİKÇİOĞLU