Mart ayında Bitcoin'in tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından altcoinler de yükselişe geçmişti. Fakat piyasadaki genel geri çekilme altcoinleri de vurdu ve açık pozisyonlarda düşüş yaşandı.

Solana, Ripple ve Dogecoin'de Büyük Düşüşler

Geçtiğimiz ay Solana'daki açık pozisyonlar 1,51 milyar dolara, Ripple'daki açık pozisyonlar 497,67 milyon dolara ve Dogecoin'deki açık pozisyonlar ise 668,2 milyon dolara geriledi. Dogecoin'deki düşüş oranı %64 olarak gerçekleşti.

TürkTraktör Dünya Çiftçiler Günü'nü çiftçilerle kutladı TürkTraktör Dünya Çiftçiler Günü'nü çiftçilerle kutladı

Peki Açık Pozisyon Nedir?

Borsalarda yapılan işlemlerde "shortlamak" ve "long position almak" gibi terimler kullanılır. Bir varlığın fiyatının gelecekte nasıl değişeceğini tahmin ederek pozisyon aldığımızda ya da tamamlanmamış bir işlemimiz olduğunda piyasada pozisyon açmış oluruz. Kimse bir ürünü alıp satmıyorken açık pozisyon sıfırdır. Birinin ürünü alma isteğiyle pozisyon açılır.

Düşüşün Sebebi: Ekonomik Darboğaz ve Belirsizlik

Ekonomik durgunluk dönemlerinde ya da piyasalara güven azaldığında açık pozisyonlarda da düşüş görülür. Bu durum piyasa hacminden çok varlıkların nakit olarak işlem görme hızını düşürür. Açık pozisyonlar azaldığında genelde ya bir balon patlar ya da piyasa düzeltme yaşanır.

20 Nisan'da gerçekleşen Bitcoin yarılanması sonrasında piyasada yaşanan belirsizlik, daha az alım satım yapılmasına neden oluyor. Bu durum da yatırımcıların ilgisini başka alanlara çekiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ