Bir yolcu, Amerikan Havayolları'nın uçuş görevlisi tarafından, üzerinde "Filistin" yazılı kazağı giydiği için uçaktan çıkarılmakla tehdit edildiğini açıkladı. Yolcu, 28 Kasım'da New York'tan Phoenix'e giden uçuş sırasında, kazağın içeriğiyle ilgili uyarı aldığını ve polisin müdahalesiyle karşılaşacağı konusunda tehdit edildiğini belirtti.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kazağın küfürlü veya hakaret içermediğini, ancak uçuş görevlisi tarafından politik olduğu gerekçesiyle uyarıldığını ifade eden yolcu, kazağını ters giymeye zorlandığını dile getirdi. Yolcu, uçuş görevlisine duygularını sormasına rağmen 'bu politik' cevabı aldığını aktardı.

Hakan Fidan Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü Hakan Fidan Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü

Olaya tepki gösteren Filistin kökenli ABD Temsilcisi Rashida Tlaib, havayolu şirketini bu tutumlarıyla ilgili sorguladı. Tlaib, şirketten açıklama talep etti ve Filistinlilere karşı ön yargı taşındığı endişesini dile getirdi.

Amerikan-Arap Ayrımcılıkla Mücadele Komitesi ise yaşanan olayı ayrımcılık örneği olarak değerlendirdi ve havayolu şirketini mağdur yolcuya resmi bir özür dilemeye çağırdı. Havayolu şirketinin, 'politik' kıyafetlerle ilgili yazılı bir politikası bulunmamasına rağmen yolcuların uygun şekilde giyinmelerini istediği internet sitesinde belirtiliyor.

Kaynak: AA