Anadolu Efes, EuroLeague'de deplasmanda Baskonia'ya konuk oldu ve 97-76'lık skorla galip geldi. Bu zafer, 7 Aralık'tan sonra EuroLeague'de ilk kez bir deplasman maçını kazanmalarını sağladı.

Anadolu Efes, İspanya'nın Bask bölgesindeki Vitoria-Gasteiz şehrinde bulunan Buesa Arena'da oynanan maçın ilk çeyreğini 32-22 önde tamamladı. Ancak, ikinci çeyreğin sonuna doğru 12 sayı farkla öne geçmelerine rağmen devre arasına 4 sayı farkla 49-45 önde girdi.

Üçüncü çeyrekte farkı daha da açan Türk temsilcisi, Ercan Osmani'nin 10 sayılık katkısıyla birlikte bu periyodu 24 sayı farkla 77-53 önde tamamladı.

Son çeyrekte ise oyunun kontrolünü elinde tutan Anadolu Efes, farkın kapanmasına izin vermedi ve maçı 97-76 kazandı.

Galatasaray'dan tarihi zafer: Üst üste 15. galibiyet Galatasaray'dan tarihi zafer: Üst üste 15. galibiyet

Avrupa Ligi'nde son 2 haftaya girilirken, 32 karşılaşmada 15 galibiyet ve 17 mağlubiyeti bulunan Anadolu Efes, 10. sıraya yükseldi. Ligde 16 galibiyet ve 16 mağlubiyeti olan İspanya temsilcisi ise 9. sırada kaldı.

İstanbul'da oynanan mücadeleyi ise Baskonia Vitoria-Gasteiz 87-80 kazanmıştı.

Anadolu Efes, normal sezonun son iki maçında zorlu mücadelelere çıkacak. Öncelikle Fenerbahçe'ye konuk olacak. Ardından ise kendi evlerinde Kızılyıldız'ı ağırlayarak normal sezonu tamamlayacak.

Kaynak: AA