Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ), milli hava araçları ANKA-3 ve KAAN ile önemli bir döneme adım atmaya hazırlanıyor.

ANKA-3, düşük radar görünürlüğü, yüksek hız ve taşıma kapasitesi gibi avantajlara sahip "uçan kanat" yapısındaki tasarım ve alt sistem iyileştirmelerinin ardından ilk uçuşa hazır durumda. Gökyüzüyle ilk buluşması, yıl sonu öncesine planlanıyor.

Uçan Kanatın Gücü

ANCA-3'ün, radar görünürlüğündeki düşüklüğü, yüksek hızı ve taşıma kapasitesi, Türkiye'nin havacılık teknolojisindeki üstünlüğünü ortaya koyacak.

Tasarım ve yapısal iyileştirmelerin tamamlanmasının ardından ANKA-3, hedeflediği ilk uçuşa doğru emin adımlarla ilerliyor.

UNIROBOTICS uzaktan komutalı silah sistemleri ürün ailesiyle öne çıkıyor UNIROBOTICS uzaktan komutalı silah sistemleri ürün ailesiyle öne çıkıyor

Muharip Uçağın Yükselişi

KAAN, Türkiye'nin en önemli teknoloji geliştirme projelerinden biri olarak öne çıkıyor. Yapılan yük testlerinin başarıyla tamamlanmasının ardından, görev sistemleri ve alt sistemlerin montajına geçildi.

Motorların prototipteki yerini almasıyla montaj tamamlanacak ve aralık ayının ortalarında taksi testlerine başlanacak. KAAN'ın ilk uçuşu, 27 Aralık tarihine planlanıyor.

Her iki prototip de ilk uçuşlarını boyasız gerçekleştirecek, bu da potansiyel iyileştirmelerin daha etkili bir şekilde belirlenmesine imkan tanıyacak.

Kaynak: AA