FETÖ KÖSTEBEĞİ KİM?

Narkotik Suçlarla Mücadele biriminde görevli polis memuru Serkan Dinçer'in adı yapılan çalışmalarla gündeme geldi. Terörle Mücadele ekiplerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan Dinçer, tutuklandı. Dinçer'in, FETÖ'nün önemli propagandacısı firari Cevheri Güven'e ve örgüt bağlantılı kişilere gizli soruşturma bilgilerini sızdırdığı belirlendi. Dinçer'e bilgileri kimin aktardığı da araştırılıyor.

ERDOĞAN’IN T.C. NUMARASIYLA VIP SORGULAMA

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Alper B.'nin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın T.C. kimlik numarası ile sorgulama yaptığı tespit edildi. Bu olay, "VIP sorgulama" olarak adlandırılan bir işlem sırasında gerçekleşti. Sistem alarm verince durumu fark eden Narkotik Daire Başkanlığı, resmi bir uyarı yaparak Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü bilgilendirdi. İdari soruşturma başlatıldı ve polis, kendisini "Gelen bir ihbar üzerine sorgulama yaptım" diyerek savundu.

Prof. Dr. Abdıldacan Akmetaliyev’den İttifak’a ziyaret Prof. Dr. Abdıldacan Akmetaliyev’den İttifak’a ziyaret

4 POLİSE SORUŞTURMA AÇILDI

Organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın yargılanması sırasında ortaya çıkan bir köstebek olayı, dikkatleri üzerine çekti. Kaplan'ın İzmir Cezaevi'nde ek ifadesinin alınması için Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde görevli polislerin bu kente gitmesi, şaşkınlık yarattı. İfade işlemlerinin tamamlanmasının ardından 4 polis, resmi bir görevleri olmamasına rağmen İzmir'e giderek Kaplan'ın avukatı ile buluştu. Polislerin avukatla yemek yemesi ve masaj salonuna gitmesi, dikkat çekti. Ayrıca polislerin avukatlardan para aldığı iddia edildi. 4 polisin görev yeri değiştirildi ve soruşturma başlatıldı.

YURT DIŞINDAKİ GİZLİ TANIK DEŞİFRE OLDU

Suç örgütü lideri iddiasıyla tutuklu yargılanan Ayhan Bora Kaplan davasının gizli tanığı Serdar Sertçelik, deşifre oldu. Kendisini "M7" kod adıyla ifade veren gizli tanık olduğunu açıklayan Sertçelik, önce Ankara'da bir çorbacıda silahlı saldırıya uğradı ve sonra yurtdışına kaçtı.

YERLİKAYA BAŞMÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde yaşanan bu olayların ardından İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) harekete geçti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın talimatıyla, iddiaların araştırılması için Mülkiye Başmüfettişi görevlendirildi. Ayrıca EGM Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından da soruşturma başlatıldı ve Ankara Emniyeti'nde polis başmüfettişleri görevlendirildi. İddiaların araştırılmasına dair hazırlanacak raporlar doğrultusunda soruşturmanın seyri belli olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ