Lohusa şerbeti nasıl yapılır? Lohusa şerbetinin faydaları. Sadece lohusalık döneminde değil, her zaman içebileceğiniz şerbet tarifimiz.

`src=

Bu süre boyunca anne ve bebeğin özel bakıma ihtiyacı vardır.

Annenin bu dönemde yediğine içtiğine çok dikkat etmesi gerekir. İşte bu noktada geçmişten gelen deneyimler neticesinde sıcak ve soğuk içilebilen, iksir gibi şifalı bir içecek tarifi ortaya çıkmıştır.

Yedi çeşit baharatla harmanlanan Lohusa şerbeti, bağışıklığı destekler ve yeni doğum yapan annelerin daha hızlı iyileştirip güçkazanmasına yardımcı olur.

Lohusa şerbeti, annenin bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi sütünü arttırır ve daha kaliteli yapar.

Lohusa şerbeti, içerdiği baharat karışımı ile anne sütünü artırmaya yardımcı olur, bu dönemde düzenli tüketen annenin sütü daha kaliteli olur. Ayrıca içindeki hoş kokulu baharat karışımı ve şeker sayesinde, şerbeti içen annede bir rahatlama hissi uyandırır.

Eskiler boşa düşünmemişlerdir. Şerbet, annenin ve bebeğin sağlığını desteklemesi yanında aynı zamanda  onları ziyarete gelen misafirlere ikram edilen hoş bir içecektir.

`src=

kulturportali.gov.tr da Loğusa Şerbeti - Isparta ait yöresel bir şerbet olarak geçer. Oradaki tarife bu linkten ulaşabilirsiniz. Ama ben Lohusa Şerbetini Kültür ve Turizm Bakanlığı, kültür portalındaki tariften farklı yapıyorum. İşte Lohusa Şerbeti tarifi.

`src=