Dondurma yedikten sonra susuzluk hissi duymamızın sebebi, dondurmadaki şeker, yağ, amino asit ve kimyasalların kanımıza karışması ve hücrelerimizden su çekmesidir. Dondurma yedikten sonra su içmek, vücudumuzun nem dengesini yeniden kurmasına yardımcı olur.

Ağız ve Diş Sağlığını Korur

Dondurmadaki maddeler diş minesini ve ağız içindeki pH dengesini etkileyebilir. Su içmek, ağız ve dişlerde biriken şeker ve asidin temizlenmesine yardımcı olur ve dişlerinize verilebilecek hasarı önler.

Boğaz Enfeksiyonunu Önler

Dondurmadaki maddeler boğazda enfeksiyona neden olabilir. Boğazda biriken bakterilerin üremesini engellemek için su içmek önemli bir adımdır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dondurma yedikten sonra sıcak sıvı tüketmekten kaçının. Sıcak sıvı, dişlerde hassasiyet ve çatlamalara neden olabilir.

Yalnızca su için. Çay, kahve ve türevi içecekler de sıcak sıvı kategorisine girer.

Emekliler kamu sosyal tesislerinden yıl sonuna kadar yüzde 15 indirimli faydalanacak Emekliler kamu sosyal tesislerinden yıl sonuna kadar yüzde 15 indirimli faydalanacak

Dondurma yedikten sonra su içmek, ağız ve boğaz sağlığımız için önemli bir adımdır. Ayrıca vücudumuzun nem dengesini de sağlar. Büyüklerimizin bu konudaki uyarısı oldukça yerindedir. Dondurma yedikten sonra ılık su içmeyi ihmal etmeyin!

Kaynak: HABER MERKEZİ