İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya merkezli, Adana ve Kahramanmaraş'ta eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Kafes-32 Operasyonu"nda, elebaşılığını İsmail Süner'in yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyon kapsamında 11 şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Liderliğini Sezai Gülmez’in yaptığı suç örgütü çökertildi!-İzle Liderliğini Sezai Gülmez’in yaptığı suç örgütü çökertildi!-İzle

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar sonucu düzenlenen operasyonda örgütün Antalya (Alanya) genelinde bir dizi suç faaliyetinde bulunduğu tespit edildi.

Bu faaliyetler arasında iş yerlerini kurşunlayarak esnaflar üzerinde baskı kurmak, iş yerlerinden para talep etmek, şahısları silah zoruyla kaçırmak, internet bankacılığı üzerinden şahısların hesaplarındaki paraları zorla almak, müştekilerin kiralık evlerini ellerinden alarak tehdit etmek, uyuşturucu ve silah ele geçirmek, darp ettikleri mağdurlardan zorla para tahsil etmek ve senet imzalatmak gibi suçlar bulunmaktadır.

Bakan Yerlikaya, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki: Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine göz açtırmayacağız." ifadesini kullandı.

Operasyon kapsamında ele geçirilen deliller ve yakalanan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda, örgütün yasa dışı faaliyetlerine son verilmiş oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ