Antalyaspor, Hatayspor'u ağırladığı maçı uzatma dakikalarında bulduğu gollerle 2-1 kazanarak üç puanın sahibi oldu.

Ev sahibi takıma galibiyeti getiren golleri 67. dakikada Adam Buksa ve 90+2. dakikada Bytyqi kaydetti. Hatayspor'un tek golü ise 26. dakikada Dele-Bashiru'dan geldi.

Bu sonuçla Hatayspor, ligde 33 puanda kalarak ateş hattına gerilerken, Antalyaspor ise puanını 45'e çıkararak rahat bir nefes aldı.

Hatayspor, ligdeki bir sonraki maçında Başakşehir'i ağırlarken, Antalyaspor ise deplasmanda Fatih Karagümrük ile karşılaşacak.

İlk yarıdan dakikalar

Hatayspor ile Bitexen Antalyaspor arasındaki karşılaşmada ilk yarıda heyecan dolu anlar yaşandı.

  1. dakikada Matondo'nun ceza sahası dışından sert şutu kaleci Leite'yi zorladı ve topu kornere gönderdi.

  2. dakikada Strandberg'in ceza sahasından şutunda kaleci Leite önemli bir kurtarış yaparak gole izin vermedi. Dönen topu önünde bulan Maksimovic'in şutu ise üstten auta çıktı.

  3. dakikada konuk ekip öne geçti. Dele-Bashiru'nun pasında ceza alanında topla buluşan Rivas'ın şutu kaleci Leite'den döndü. Ancak, bir kez daha şansını deneyen Rivas'ın şutu bu kez Ömer Toprak'tan döndü ve altıpas önünde Dele-Bashiru topu filelere gönderdi: 0-1

İlk yarıyı Atakaş Hatayspor 1-0 önde tamamladı.

Öte yandan, Bitexen Antalyasporlu futbolcular, seremoni öncesi "Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır" yazılı pankartla sahaya çıktı.

Ayrıca, 11 yaşındaki ressam Emir Sarıcaoğlu'nun eserleri, karşılaşma öncesi stadın protokol girişinde sergilendi.

İkinci yarıdan dakikalar

İkinci yarıda da tempo hiç düşmedi ve birbirinden heyecan dolu anlar yaşandı.

  1. dakikada Rivas'ın asistinde ceza sahasında topla buluşan Strandberg'in şutu az farkla dışarıya gitti.

  2. dakikada Güray Vural'ın sol kanattan yaptığı ortada topla buluşan Van de Streek'in şutu ise auta çıktı.

  3. dakikada Safuri'nin ceza sahası dışından şutu, kaleyi bulamayarak auta gitti.

Ancak, ev sahibi takım 67. dakikada eşitliği sağladı. Erdoğan Yeşilyurt'un sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği ortada Buksa, kafayla topu filelere göndererek skoru 1-1 yaptı.

  1. dakikada Strandberg'in ceza sahası önünden şutu, kaleci Leite'nin kurtarışıyla sonuçlandı.

  2. dakikada Safuri'nin ceza sahası sağ çaprazından sert şutunu kaleci Erce Kardeşler uzaklaştırdı.

Ancak, maçın son anlarında Bitexen Antalyaspor öne geçti. 90+2. dakikada Bytyqi'nin ceza sahası dışından gönderdiği sert şut, filelerle buluşarak skoru 2-1'e getirdi.

Bitexen Antalyaspor, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Antalyaspor: 2 -  Hatayspor: 1

Stat: Corendon Airlines Park Antalya
Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Osman Gökhan Bilir

Bitexen Antalyaspor: Leite, Erdoğan Yeşilyurt (Dk. 82 Bahadır Öztürk), Veysel Sarı, Ömer Toprak, Güray Vural, Kaluzinski, Van de Streek (Dk. 90 Emre Uzun), Safuri (Dk. 90+4 Ufuk Akyol), Saric (Dk. 46 Erdal Rakip), Larsson (Dk. 82 Bytyqi), Buksa

UEFA Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu: Başakşehir: 6 - La Fiorita: 1 UEFA Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu: Başakşehir: 6 - La Fiorita: 1

Atakaş Hatayspor: Erce Kardeşler, Kamil Ahmet Çörekçi (Dk. 72 Doğukan Sinik), Kilama, Maksimovic, Ghoulam (Dk. 52 Cemali Sertel), Matondo, Rivas, Dele-Bashiru, Ömer Faruk Beyaz (Dk. 72 Görkem Sağlam), Fernandes (Dk. 72 Kerim Alıcı), Strandberg (Dk. 87 Dadashov)

Goller: Dk. 26 Dele-Bashiru (Atakaş Hatayspor), Dk. 67 Buksa, Dk. 90+2 Bytyqi (Bitexen Antalyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 8 Ghoulam, Dk. 15 Ömer Faruk Beyaz, Dk. 65 Erce Kardeşler (Atakaş Hatayspor), Dk. 59 Van de Streek, Dk. 60 Erdoğan Yeşilyurt, Dk. 87 Veysel Sarı, Dk. 90+4 Emre Uzun (Bitexen Antalyaspor)

Kaynak: AA