2021 yılında piyasaya sürülen Apple'ın ürünü AirTag, akıllı telefonlardan evcil hayvanlara, valizlerden motosikletlere kadar çeşitli eşyaların bulunmasına yardımcı oluyor. AirTag, dünyanın dört bir yanında milyonlarca kişi tarafından tercih ediliyor. Son olarak, Apple AirTag'in kullanımıyla çalınan bir araç daha bulundu.

shiftdelete.net'in haberine göre: Apple AirTag, kullanıcıların çantaları, anahtarları ve diğer önemli eşyalarını kolayca takip etmelerini sağlayan küçük bir elektronik cihaz. AirTag, Bluetooth teknolojisini kullanarak yakındaki Apple cihazlarıyla iletişim kurup konum bilgisini iCloud'a gönderiyor. Kullanıcılar, AirTag'in konumunu görerek eşyalarını bulabiliyorlar. Bu özellik, kullanıcılara kaybolan veya çalınan eşyalarını daha hızlı ve kolay bir şekilde bulma imkanı sağlıyor.

Airtag Paul Conway

İngiltere'nin Leeds şehrinde yaşayan Paul Conway adlı bir adam, işte olduğu sırada Nissan Pathfinder model SUV aracının çalındığını fark etti. İlk başta ne yapacağını bilemeyen Conway, araca daha önce taktığı AirTag'i hatırladı. Hemen son konum bilgisine göre sinyali takip etmeye karar verdi ve aynı zamanda polise haber verdi.

Günün sonunda Conway, SUV'sine geri kavuştu. Aracının çalındığını öğrendiğinde şaşkına döndüğünü ve endişelendiğini dile getiren Conway, aracına olan derin bağlılığı nedeniyle titremeye başladığını belirtti. Ancak şansları döndü ve aracına yeniden kavuşmasıyla gün mutlu bir şekilde sona erdi.

Airtag Foto

Apple AirTag, hırsızlar için caydırıcı bir ürün olarak öne çıkıyor. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde araç hırsızlığının artmasıyla ilgili önlemler alınırken, New York Şehri Polis Departmanı (NYPD) geçtiğimiz yıl araç sahiplerine ücretsiz olarak Apple AirTag dağıtmaya başladı.

airtag

2023'ün sonlarında, Florida eyaletinin Miami şehrinden Kuzey Carolina dağlarına seyahat eden Gavino ailesi, Charlotte Douglas Uluslararası Havaalanı'na iniş yaptıktan sonra bir çantanın kaybolduğunu fark etti. Ancak, çantanın içerisindeki değerli eşyaları bulabilmek için Apple AirTag'i kullanmaya karar verdiler. AirTag sayesinde kısa bir süre içinde kaybolan çantayı bulmayı başardılar.

Kaynak: HABER MERKEZİ