Uçak modu radyasyonu engelliyor mu? Yanıtı merak edenler için... Uçak modu radyasyonu engelliyor mu? Yanıtı merak edenler için...

Apple’ın eşya izleyici cihazı AirTag, araba hırsızlarının yeni favorisi haline geldi. 2021 yılında piyasaya sürülen AirTag, Apple’ın yazılımları ve “Find My” hizmeti ile entegre çalışarak kaybolan eşyaların bulunmasını sağlıyor. Ancak, bazı ülkelerde hırsızlar tarafından lüks otomobilleri izlemek ve çalmak için kullanıldığı rapor ediliyor.

Kanada’da Artan Araç Hırsızlıkları

Kanada’daki bir sigorta acentesine göre, 2022 yılında ülke genelinde 105 binden fazla araç çalındı. Bu durum, AirTag gibi takip cihazlarının amacı dışında kullanılmasının arttığını gösteriyor.

Gizli Takip Vakaları

ABD’de yaşanan olaylarda, AirTag’lerin gizlice araçlara yerleştirilerek sahiplerinin haberi olmadan takip edildiği ortaya çıktı. Arkansas’ta bir kadının arabasına yerleştirilen AirTag ile yaşanan gizli takip olayı ve Lübnan asıllı model Brooks Nader’in benzer bir deneyim yaşaması, bu cihazların kötüye kullanımının somut örnekleri arasında yer alıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ