Instagram'a 3 yeni özellik: Hikayeleri görmek için mesaj mı göndermek gerekecek? Instagram'a 3 yeni özellik: Hikayeleri görmek için mesaj mı göndermek gerekecek?

Son yıllardaki en düşük seviyelerine gerileyen iPhone aktivasyon oranları, Apple'ın ABD pazarındaki hakimiyetini sorguluyor. CIRP'ın raporuna göre, Apple'ın ilk çeyrek satışları küresel bazda yıllık %9,6 düşüşle 50,1 milyon adede kalırken, bu düşüş Çin'de %19,1'lik bir satış azalmasına da yansıdı. ABD'de ise durum daha da vahim: iPhone'ları tercih edenlerin sayısı düşüyor ve aktivasyon oranları %33'e geriliyor.

Apple Android

Android Rakiplerini Geride Bırakıyor

CIRP'ın son dört çeyreklik verileri, ABD'de satılan her üç telefondan ikisinin Android işletim sistemine sahip olduğunu ortaya koyuyor. Bu durum, Apple için 2017'den beri görülmemiş bir pazar payı kaybı anlamına geliyor. Android'in bu yükselişinin ardındaki en önemli etkenlerden biri ise fiyat avantajı. Apple'a kıyasla çok daha uygun fiyatlı birçok Android cihaz, tüketicileri cezbediyor.

Apple Android-1

Kullanıcılar Yenilik Bekliyor

Uzun süredir yeni modellerde heyecan verici yenilikler sunamayan Apple, kullanıcıların ilgisini kaybediyor. iPhone 16 serisi için beklentiler büyük olsa da, bazı analistler bu serinin yeterince ilgi çekici olmayacağını ve Apple'ın iPhone sevkiyatlarının tüm yıl boyunca %15 düşmesine neden olabileceğini öngörüyor. Diğer analistler ise iPhone 16'nın yapay zeka odaklı yeniliklerle satışları artırabileceğine dair umutlu bir bakış açısına sahip.

Kaynak: HABER MERKEZİ