28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha seçimlerden zaferle ayrıldı. Bu galibiyet Türkiye'de olduğu kadar Dünya basınında da büyük yankı uyandırdı. 

Seçim sonuçlarının açıklanmasından kısa bir süre sonra Arap televizyon kanalı AL24News canlı yayınında uzmanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim zaferini değerlendirdi.

Yayına Türkiye’den katılan strateji uzmanı Serkan Oral, seçim sonuçlarının ABD için büyük bir kâbus olduğunu belirterek şu ifadelere yer vermişti:

Türk ordusu dosta güven düşmana korku verir. Güçlü ordusu ve büyüyen İHA, SİHA endüstrisi ile Türk savunmasının geleceği parlaktır. AB 30 senedir Türkiye’yi neden birliğe almıyor? Müslüman olduğumuz için mi? Batı ile ilgili soru işaretleri çoğalıyor. Erdoğan yönetiminde dünyanın geri kalanı ile bağlar güçlenecek. 1980 Darbesinde bizim çocuklar kazandı diyen ABD’ye karşı bugün ise durum değişti. Türk derin devleti, bu kez Amerikan derin devletini bu coğrafyada bertaraf etti. Türk halkı dışardan desteklenen değişim baskısını kabul etmedi.

İNGİLİZ BASINI: "SEÇİMİN KAYBEDENİ YALNIZCA KILIÇDAROĞLU DEĞİL, ABD VE CIA OLDU"

İngiliz basınından Arap medyasını destekler nitelikte bir yorum geldi.  İngiliz talk-radyo programında, 28 Mayıs'ta düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferiyle  sonuçlanan seçime ilişkin çarpıcı görüşlere yer verildi.  

"The Mother of All Talk Shows" adlı programa katılarak jeopolitik analizlerde bulunan gazeteci S.L. Kanthan'ın, seçimin kaybedeninin kim olduğuna ilişkin soruya verdiği yanıt dikkatlerden kaçmadı.

Programın sunucusunun "CIA, Türkiye seçimlerini kaybetti. Bu özet yeterli olur mu?" şeklindeki sorusuna Kanthan, "Kesinlikle." yanıtını verdi.

"KILIÇDAROĞLU İLE BİRLİKTE ABD VE CIA'DA KAYBETTİ"

Analist Kanthan, kaybeden tarafta sadece cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olmadığını belirterek şöyle dedi:

Bu seçimin en büyük kaybedeni yalnızca muhalefetin adayı Kemal Kılıçdaroğlu değil, ABD ve CIA de oldu. ABD, Erdoğan'ın aday olmasını uzun süredir engellemeye çalışıyordu. CIA, 2016'da bir darbe girişiminde bulundu. Son 7 yıldır ABD, Türkiye'ye her türlü yaptırım ve tehdit yoluyla zorbalık yapıyor ve Türkiye'nin dış politikası üzerinde baskı oluşturuyor. 

"BATI MEDYASI, KILIÇDAROĞLU'NU GÖKLERE ÇIKARTTI"

ABD'nin Türkiye'deki son seçimler sırasında büyük bir hata yaptığını anlatan Kanthan, "Seçimi yüzsüzce manipüle etmeye çalıştılar." dedi.

Kanthan, Batı medyasının tavrına işaret ederek, "Kılıçdaroğlu'nu göklere çıkardılar." ifadesini kullandı.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETİ, TÜRKİYE'YE EKONOMİK SAVAŞ BAŞLATTI

CIA'in Ulusal Demokrasi Vakfı gibi paravan örgütleri var. Bu örgütler, rakip aday ile buluştu ve onun için çok sayıda sosyal medya kampanyası başlattı.
Daha da önemlisi, ABD son iki yıldır Türkiye'ye karşı adeta ekonomik savaş başlattı. Wall Street, Türkiye'nin para birimi olan liraya saldırmaya başladı. TL, son iki yılda yüzde 50'den fazla değer kaybetti.
Ama halk, istikrar arayışında olduğu için Erdoğan'ın yanında durdu. Sanırım halk, duruma ilişkin büyük resmi de gördü.

"DIŞ POLİTİKADA ÇOK ŞEY DEĞİŞECEK"

Gazeteci Kanthan, sözlerini "Önümüzdeki 5 yılda Türkiye'nin dış politikasında büyük bir değişim göreceğimizi düşünüyorum." diyerek sözlerini noktaladı.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Onurcan Şimşek