Premier Lig'de Liverpool ve Manchester City ile sıkı bir şampiyonluk mücadelesi veren Arsenal, derbi heyecanında Chelsea'yi evinde ağırladı.

Arsenal, maça hızlı bir giriş yaparak 4. dakikada Leandro Trossard'ın golüyle öne geçti ve ilk yarıyı bu skorla kapattı. İkinci yarıda Benjamin White'ın 52. dakikadaki golüyle birlikte, ardından 57. ve 65. dakikalarda Kai Havertz'in kaydettiği gollerle Arsenal, farkı dörde çıkardı.

Sonrasında 70. dakikada Benjamin White'ın bir gol daha atmasıyla Arsenal, skoru 5-0'a taşıdı ve maç bu skorla tamamlandı.

Galatasaray sahasında kaybetmiyor Galatasaray sahasında kaybetmiyor

Bu galibiyetle birlikte Arsenal, Premier Lig'de 77 puanla zirvedeki yerini korurken, bir maçı eksik olan Liverpool'un 74 puanı ve iki maçı eksik olan Manchester City'nin 73 puanı bulunuyor.

Kai Havertz ve Leandro Trossard gollerine devam etti

Arsenal'de Kai Havertz ve Leandro Trossard, Chelsea karşısında attıkları gollerle ligde çift haneli gol sayısına ulaştılar.

Sezon başında Chelsea'den Arsenal'a transfer olan Alman oyuncu, oynadığı 47 maçta 11 gol atıp 5 asist yaparak dikkat çekti.

Arsenal formasıyla 42 maçta sahaya çıkan Leandro Trossard ise 15 gol kaydedip 2 asist yaparak etkili performansını sürdürdü.

100 gol barajı aşıldı

Arsenal, Chelsea karşılaşmasıyla bu sezon 100 gol barajını aştı.

Maçta ilk golü kaydeden Leandro Trossard, takımının bu sezonki 100. golünü atmış oldu.

Kaynak: AA