Büyükçekmece’de yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kamyon devrildi Büyükçekmece’de yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kamyon devrildi

Son yıllarda Türk vatandaşlarının Avrupa'ya vize alması giderek zorlaştı. Öğrenci, işçi, turist gibi birçok vatandaş vize prosedürlerinden ve redde uğrama riskinden dolayı Avrupa seyahatlerini planlayamıyor. Birkaç gün önce paylaşılan veriler, Türkiye'nin 1 milyon 55 bin vize başvurusu ile Schengen vizesi için başvuran ikinci ülke olduğunu gösterdi. Bu durum, vize sorununun ne kadar büyük bir sorun olduğunu gözler önüne seriyor.

AB'den Vize Kolaylığı Müjdesi

AB'den gelen son haberler ise vize sorununun çözümüne dair umut ışığı yakıyor. AB'li yetkililer, vize prosedürlerini kolaylaştırmak için çalışma başlattı. Türkiye Gazetesi'nin aktardığı habere göre, Avrupa Birliği'nden kaynaklar, vize konusunda bazı prosedürlerin basitleştirilmesi için Brüksel'in de içinde olduğu çalışmaların hızlandırıldığını ifade etti. Bu sayede vize reddi probleminin çözülmesi için somut adımlar atılacak.

Başvurular Artıyor, Redde Uğrama Oranı Sabit

Kaynaklar, başvuruların bir önceki yıla kıyasla %30 artış gösterdiğini söylerken reddedilme oranlarında bu yıl anlamlı bir değişiklik olmadığını söylüyor. Ayrıca Türk vatandaşlarının Schengen vizesi almasının engellenmesi gibi bir politika olmadığını, çok yüksek talepten dolayı bazı sorunların yaşanabildiğini de eklemişler. Tüm bunlardan dolayı da prosedürleri basitleştirmek için üye devletlerin ve AB'nin merkezi Brüksel'in çalışmalar başlattığı aktarıldı. Bu çalışmaların detayları ve ne zaman yürürlüğe gireceği konusunda ise bir bilgi yok.

Dışişleri Bakanı da Vize Kolaylığı için Çalışmalar Yürütüyor

Yakın zamanda vize konusunda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan açıklama gelmişti. Fidan, başta iş insanları ve öğrenciler olmak üzere vize kolaylığı sağlanması için AB ülkeleri ve kurumları ile görüşmeler gerçekleştirildiğini söylemişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ