Avustralyalı Albanese sosyal medya tartışmasında Musk'ı 'kibirli milyarder' olarak nitelendirdi

Artık çok göze batıyor

Avustralya Başbakanı ve muhalefet liderleri, X'in bir piskoposa yapılan ve yetkililerin terör olayı olarak sınıflandırdığı bıçaklı saldırıyla ilgili paylaşımların kaldırılması yönündeki hükümet direktifine uymayı reddetmesinin ardından Elon Musk'ı ve sosyal medya platformunu eleştirdi.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, hükümetinin Elon Musk ile olan sosyal medya kavgasını, Musk'ı 'kibirli bir milyarder' olarak damgalayarak tırmandırdı.

Avustralya Federal Mahkemesi, ülkenin siber düzenleyicisi olan eGüvenlik birimine, sosyal medya platformunun geçen hafta Süryani kilisesi piskoposu Mar Mari Emmanuel'e kilisesindeki bir ayin sırasında yapılan bıçaklı saldırıyla ilgili bazı paylaşımları gizlemesini gerektiren iki günlük bir tedbir kararı vermişti.

Başbakan Albanese Musk'a yüklenerek, Avustralya hükümetinin içeriği kaldırma çağrılarına karşı çıktığı için onu 'kibirli bir milyarder' olarak nitelendirdi.

Biden Japonya ve Hindistan için: "Yabancı düşmanı" Biden Japonya ve Hindistan için: "Yabancı düşmanı"

X, Avustralya'daki kullanıcıları için içeriği engellemiş ancak hükümetin kullanıcılarının küresel olarak görebilecekleri içeriği dikte etme yetkisi olmadığını savunarak ülke dışındaki kullanıcılar için paylaşımları engellemeyeceğini söylemişti.

Avustralya Başbakanı Albanese ise sosyal medyanın platformlarının sosyal sorumluluk sahibi olması gerektiğini ancak Musk'ın şiddet içeren içerikleri platformunda tutmak için mücadele ettiğini söyledi.

Albanese verdiği demeçte, "Kendisini yasaların ve aynı zamanda genel ahlakın üstünde gören bu kibirli milyarderle mücadele etmek için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ