Aydın'ın Söke ilçesinde meydana gelen sağanak yağışlar sonucu oluşan sel felaketi, can kayıplarına yol açtı.

Dün gece başlayan yoğun yağışlar, Söke, Koçarlı, Karpuzlu ve Çine ilçelerinde sel sularının oluşmasına neden oldu. Bu sel suları tarım alanlarını, yolları, ev ve iş yerlerini etkiledi.

Selin meydana geldiği bölgelere itfaiye, jandarma, polis, AFAD, DSİ ve Karayolları ekipleri sevk edildi. İzmir'den de takviye ekipler olay yerine yönlendirildi.

Vali Yakup Canbolat, selin etkili olduğu bölgelere giderek incelemelerde bulundu.

Ayrıca, AFAD tarafından yapılan açıklamada, Demirçay Mahallesinde sele kapılan araçlar olduğu ihbarı üzerine arama kurtarma ekiplerinin olay yerine yönlendirildiği ve yapılan çalışmalar sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Güneyyaka ve Demirçay mahallelerinde ise 2 kişinin kaybolduğu ve arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği açıklandı.

Ayrıca, Bağarası Mahallesinde dere taşması nedeniyle DSİ iş makinelerinin bölgeye yönlendirildiği bildirildi.

Yaya geçidinde küçük kız çocuğuna çarptı Yaya geçidinde küçük kız çocuğuna çarptı

Söke ilçesine bağlı Demirçay Mahallesi'nde düzenlenen bir nişan törenine katılan bir çift ile bir başka kişi, aynı otomobille evlerine dönerken sel sularına kapıldı. Otomobil, dere yatağında sürüklenirken içindekiler hayatlarını kaybetti. Can kaybının yaşandığı olayda, kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

Kaynak: (AA)