Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki “gizli tanık” skandalı şaşkınlık yarattı. Soruşturma kapsamında, Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ve yardımcısı Şevket Demircan görevlerinden uzaklaştırılmıştı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner, gözaltına alınmadan önce savcılığa gidip ifade vermek istedi. Savcının talimatıyla alınan 11 sayfalık ifadesinde, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanıkların kimlik bilgilerinin İzmir'e görevlendirilen polisler tarafından Kaplan'ın avukatına 300 bin dolar karşılığında verildiğini duyduğunu belirtti.

DETAYLAR VE İDDİALAR

Öner'in ifadesine göre, Murat Çelik'in talimatıyla görevlendirilen polis memurlarının İzmir'de bulundukları restoranın kamera görüntülerinin alınması "bize karşı kumpas" olarak nitelendirildi. Ayrıca, Serdar Sertçelik'in yurt dışına kaçırılmasıyla ilgili hiçbir ilgisinin olmadığını belirten Öner, bu durumu Murat Çelik'e ilettiğinde Çelik'in şaşırmadığını ve tepki vermediğini söyledi.

FETÖ BAĞLANTISI VE İÇ ÇEKİŞMELER

Öner, Organize Şube Müdürlüğüne alınan personellerden birinin FETÖ/PYD ile bağlantılı olduğunu öğrendiğini ve bu personeli şubeden gönderdiğini kaydetti. Ayrıca, Murat Çelik ve Şevket Demircan'ın kendisini dışladığını ve gizli tanık işlemlerinde görev almadığını kaydetti.

Orman Genel Müdürlüğü 9 pilot istihdam edecek Orman Genel Müdürlüğü 9 pilot istihdam edecek

Öte yandan soruşturma kapsamında Kerem Gökay Öner, savcılık sorgusunun ardından yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kerem Gokay Oner 1012

Kaynak: HABER MERKEZİ