Teknik direktör Aykut Kocaman, Süper Lig'de Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk yarışını değerlendirdi.

Ntvspor'un haberine göre: Kocaman, kalan 10 haftalık fikstürü göz önünde bulundurarak, Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk yarışının mevcut durumda hangi takımın yüzde 51 aleyhinde olduğunu açıkladı.

Kocaman 1

Böyle bir lig hatırlamıyorum

''Aşağı yukarı 2.6 puan ortalamasının üzerinde gittikleri, iki takımın da başını alıp gittiği ve böyle nefes nefese geçen bir lig sürecini hatırlamıyorum. Bu çok ilginç bir durum. Galatasaray - Fenerbahçe maçına kadar bu şekilde devam edeceğini düşünüyorum''

kocaman

Fenerbahçe'nin fikstür dezavantajı

"Galatasaray'ın Beşiktaş'ı mağlup etmesinden sonra fikstür biraz Fenerbahçe'nin aleyhine döndü gibi gözüküyor. Fenerbahçe'nin önümüzdeki 10 maçında Trabzon deplasmanı var, Galatasaray deplasmanı var ve içeride Beşiktaş'la oynayacak."

Kocaman 2

Sezon başı enerjsi yakalanırsa..

"Eğer Fenerbahçe sezon başındaki zihinsel, ruhsal ve fiziksel enerjisini yeniden yakalayabilirse, 10 maçı da kazanma becerisine ve gücüne sahip. Ancak şu anda bu enerji çok belirgin değil. Son maçlarda, daha fazla geriye düşüp sonra maçı çevirmek için uğraşarak kazanıyorlar. Maçın başlarında, ilk 20-25 dakikalık bölümde hemen 2-0 veya 3-0 gibi bir avantaj yakalayan bir takımdan oldukça uzaklar gibi görünüyorlar."

Kocaman 3

Durum Fenerbahçe'nin % 51 aleyhine görünüyor

"Önümüzdeki 10 maçın zorluk derecesi ve mevcut durum, Fenerbahçe açısından şampiyonluk yolunda büyük bir dezavantaj oluşturuyor. Ancak, eğer zorlu fikstürü zihinsel olarak kabullenip buna uygun bir enerji ortaya koyabilirlerse, durumu tersine çevirebilirler. .Ama ihtimal olarak, bugünkü gidişatta gözüken şu andaki durum yüzde 51 tarafından bakılırsa Fenerbahçe'nin aleyhine gibi gözüküyor."

Kocaman 4

Galatasaray sıkıntılı süreci geçti

"Galatasaray da aslında sıkıntılı bir sürecinde fikstür açısından sıkıntılı bir süreci bitirdi. Şimdi nispeten fikstür açısından daha önü açık, üstelik Fenerbahçe maçını da kendi sahasında oynayacağını düşünürsek..."

Kocaman 5

Galatasaray nasıl olsa duygusuna girerse ibre Fenerbahçe'ye döner

"Fenerbahçe için söylediğim şeylerin Galatasaray için ters etkisinin de olması ihtimal dahilinde. 'Nasıl olsa' duygusu bütün bu grubun içinde hepsine olmasa da ana oyunculardan birkaç tanesinin içine girerse, 'Bundan sonraki maçlarımız kolay, zaten Fener'le de içeride oynuyoruz' duygusu biraz galebe çalarsa bu sefer hiç beklenmedik şekilde dengeler yüzde 51 Fenerbahçe tarafına doğru dönebilir."

Kocaman 6

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın en büyük şansızlıkları..

"Tamamen grupların maçlara odaklanma hali bundan sonra öne çıkacak gibi görünüyor. Böyle bir rakam yok yani 2.6'ları geçiyor puan ortalaması. Şu anda Fenerbahçe'nin en büyük şanssızlığı böyle bir Galatasaray'ın olması, Galatasaray'ın en büyük şanssızlığı da böyle bir Fenerbahçe'nin olması. Yoksa şu anda şampiyonluğu ilan etmiş durumda olabilirlerdi. Şampi... durumda olabilirlerdi."

Kocaman 7

Kaynak: HABER MERKEZİ