Tır sürücüsü tankeri kontrol etti

Olay, D-100 kara yolunda Yumrukaya Köyü mevkiinde akşam saatlerinde meydana geldi. Yalova’dan Azerbaycan’a gitmekte olan Orhan Müjdeci yönetimindeki 34 KHN 82 plakalı beton katkı maddesi taşıyan tırın tankerinde, bilinmeyen bir nedenle tepkime meydana geldi. Tır sürücüsü, tankerin aşırı sıcak olduğunu fark ederek, aracını yol kenarına çekti. Tankerin kapağını açan sürücü, dışarıya taşan ve duman çıkaran kimyasal maddeyle karşılaştı.

Ekipler müdahale etti

Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, polis, jandarma, AFAD, karayolları, DSİ, özel idare, SEDAŞ ve Çevre ve Şehircilik ekipleri geldi. Tankerin etrafında geniş güvenlik önlemleri alındı. Kepçe yardımıyla tankerin yanındaki toprak kazılarak, kimyasal maddenin etrafa yayılması engellendi. Ayrıca, aynı maddeyi taşıyan ve Yalova’dan yola çıkan başka bir tankerde de Kocaeli’de tepkime olduğu öğrenildi.

Tır sürücüsü ve muhtar konuştu

Tır sürücüsü Orhan Müjdeci, yaşadığı olayı anlattı. “Beraber aynı yere gittiğimiz araç Kocaeli’de mola vermişti. Onda da aynısı olmuş. Komşuları söylemiş, ‘Senin araçta bir problem var mı?’ dedi. Ben de baktım tanker çok sıcak. Tedbir amaçlı ben yol kenarında durdum. Sonra geri geri gelerek, toprak alana park ettim” dedi. Yumrukaya Köyü Muhtarı Seyfi Özdemir de, “Köydeki vatandaşlarla muhtarlık binasında çay içiyorduk. Tırın geldiğini gördüm. Yanına giderek ‘geçmiş olsun’ dedim. Tır şoförü maddenin tehlikeli olmadığını söyledi” diye konuştu.

İki otomobil kavşakta kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı İki otomobil kavşakta kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

Çevre Şehircilik ekipleri inceleme yaptı

Öte yandan, olay yerine gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü görevlileri de bölgede inceleme yaptı. Ekipler, kimyasal maddenin ne kadarlık bir alanı etkilediği ve çevreye verebileceği zararı tespit etti. Firma yetkilileri hakkında işlem başlatılacağı belirtildi.

Kaynak: İHA