Azerbaycan'da yapılan anket, Azerbaycanlıların, Türkiye'deki Cumhurbaşkanı Seçimi'ni Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanmasını istediklerini ortaya koydu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sosyal Araştırmalar Merkezi, Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi'ne ilişkin anket çalışması gerçekleştirdi.

16-20 Nisan tarihlerinde yapılan ankete 64 ilden 1070 kişi katıldı.

Anket sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 73'ü Türkiye'deki Cumhurbaşkanı Seçimi sonuçlarının Azerbaycan için 'çok önemli', yüzde 21,6'sı da 'önemli' olduğunu düşünüyor.

Katılımcıların yüzde 2,3'ü ise seçim sonuçlarının ülkeleri için 'önemsiz' olduğu yönünde görüş bildirdi, diğerleri bu hususta görüş sunmadı.

Katılımcıların yüzde 90,4'ü Erdoğan'ı, yüzde 5,1'i Kemal Kılıçdaroğlu'nu, yüzde 0,8'i Muharrem İnce'yi, yüzde 0,1'i ise Sinan Oğan'ı Türkiye Cumhurbaşkanı olarak görmek istediklerini belirtti, diğerleri ise görüş beyan etmedi.

'Seçimi kim kazanacak?' sorusuna katılımcıların yüzde 87,8'i 'Erdoğan' yanıtını verirken yüzde 6,3'ü Kılıçdaroğlu'nun, yüzde 0,8'i İnce'nin, yüzde 0,3'ü ise Oğan'ın kazanacağı yönünde görüş belirtti. (AA)

Editör: Mehmet Poyraz