Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Sanmayın ki İsrail Gazze'de duracak' Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Sanmayın ki İsrail Gazze'de duracak'

MHP lideri Bahçeli 1295 oyun tamamını alarak 11. kez MHP Genel Başkan seçildi

Milliyetçi Hareket Partisi 14. Olağan Büyük Kurultayı’nda 1295 delegenin oyunun tamamını alan Devlet Bahçeli, 11. kez MHP Genel Başkanlığına seçildi

Alparslan Türkeş'in vefatından sonra aralıksız 27 senedir genel başkan

MHP genel başkanı ve kurucusu Alparslan Türkeş'in 4 Nisan 1997 senesinde vefatı üzerine yapılan Genel Başkanlık seçiminde MHP genel başkanlığı koltuğuna oturan Devlet Bahçeli MHP'nin 27 senedir aralıksız genel başkanlığını sürdürüyor.  Bugün yapılan MHP Büyük Kurultayında delegenin tamamının oyunu alarak bir 5 sene daha MHP genel başkanlığı liderliğini sürdürecek. 

CHP'de İsmet İnönü'den sonra  ikinci rekor süreli başkanlık koltuğunda oturmayı sürdüren Devlet Bahçeli aynı zaman bir rekora imza attı. MHP genel başkanlığı koltuğunda 5 sene daha oturması durumunda toplam 32 sene bu partinin aralıksız genel başkanı olacak. 

Milli Yükseliş İradesi

Ankara Spor Salonu'nda toplanan MHP 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda, tüzük ve parti programında değişiklik için iki komisyon oluşturuldu. Kurultayda, parti tüzüğünün 30 maddesinde, 2017'deki Anayasa değişikliği referandumuyla getirilen düzenlemeler dikkate alınarak yapılan değişiklikler ile "Milli Yükseliş İradesi" isimli yeni parti programı kabul edildi.

11. kez genel başkanlık

Merkez Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ile Mali Raporları'nın onaylanmasının ardından, genel başkanlık seçimine geçildi. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından MHP'nin kayıtlı 1300'ün üzerinde üst kurul delegesi, genel başkanlık seçimi için oy kullanmaya başladı. Kurultayda genel başkanlık için tek aday gösterilen Devlet Bahçeli oyunu, 1 numaralı sandıkta kullandı. Bahçeli, MHP 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda, 1295 delegenin tamamının oyunu alarak 11. kez genel başkanlığa seçildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ