Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Vietnam heyeti ile yapılan görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TRT Haber'de yer alan habere göre, Bakan Işıkhan, asgari ücret tespit komisyonunun aralık ayında görüşmelere başlayacağını belirtti. Sosyal diyaloğu ve taraflar arasındaki maksimum faydayı gözeterek verimli bir görüşme gerçekleştireceklerini söyledi.

Malatya’da kayısı fiyatlarında istikrar arayışı devam ediyor Malatya’da kayısı fiyatlarında istikrar arayışı devam ediyor

Ekran görüntüsü 2023-11-30 111732

Çalışan Emeklilere 5 Bin Lira İkramiye

Bakan Işıkhan, fiilen çalışmayanların dışındaki emeklilere de bir defaya mahsus verilecek 5 bin liraya ilişkin, “Meclis’te kabul edilir edilmez çalışmalara başlayacağız. Emeklilerimize en kısa sürede inşallah ulaştıracağız” dedi.

Ekran görüntüsü 2023-11-30 111739

Daha önce kapsam dışı kalan yaklaşık 4 milyon 689 bin emeklinin de bu ikramiyeden yararlanacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bütün emeklilerin 5 bin lira ikramiye alacağını vurguladı.

Ekran görüntüsü 2023-11-30 111748

Ev Kadınlarına Emeklilik Hakkı

Bakan Işıkhan, çalışmayan kadınlara yönelik bir çalışmanın Orta Vadeli Planda ele alacağı konular arasında olduğunu bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hiçbir sözünün havada kalmayacağını, mutlaka yerine getireceklerini kaydetti. Ev kadınlarına emeklilik hakkı tanınması için gerekli çalışmaları yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ