Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Orta Vadeli Program'ın etkin olduğunu görüyoruz. Programı daha da güçlendireceğiz. Dezenflasyon sürecinin bu yılın ikinci yarısında başlamasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Trthaber'in haberine göre; Bakan Şimşek, burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Orta Vadeli Programın işler durumda, programımızı güçlendireceğiz. En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı. Dezenflasyon bu yılın ikinci yarısında başlayacak. Dezenflasyonu desteklemek için ek adımlar atmaya hazırız. Yapısal reformlarla dezenflasyona destek sağlayacağız. Merkez Bankası'na dezenflasyonu güçlendirmesi için destek vereceğiz" şeklinde konuştu.

Yaz aylarında enflasyon düşecek

Enflasyonun düşürülmesi ve şok öncesine dönülmesi bir süreç gerektirir. Bu süreç dünya genelinde de geçerlidir. Enflasyonla mücadele uzun vadeli bir çabadır ve zaman alır. Enflasyonun yaz aylarında hızla düşeceğini öngörüyoruz. Bu durumda baz etkisi ve programın etkisi büyük rol oynayacak.

Motorin ve benzine indirim yapılması bekleniyor Motorin ve benzine indirim yapılması bekleniyor

Kamuda tasarruf tedbirleri

Kamuda tasarruf ve harcama kontrolü üzerinde uzun süredir çalışıyoruz ve bu konudaki çalışmalarımızı nihai noktaya getirdik. Yakında bazı detayları paylaşarak gerekli adımları atacağız.

Kayıt dışılıkla mücadele planını açıklamayacağız, sadece uygulamaya geçeceğiz ve Hazine ile Maliye Bakanlığı bu konuda sahada güçlü bir şekilde yer alacak.

Türkiye'nin cari açığını kalıcı bir şekilde sürdürülebilir bir patikada tutmak için çaba göstereceğiz. Cari açığın 25 milyar doların altına inmesini hedefliyoruz. Ayrıca altın ithalatında normalleşmeye doğru adımlar atacağız.

Çok kapsamlı bir yapısal reform gündemimiz var. Büyüme konusunda sorun yaşamıyoruz, ancak büyümenin bileşimini değiştirmeye kararlıyız.

İç talep ilk çeyrekte güçlü devam etti. Merkez bankası o nedenle ilave sıkılaşma adımları attı.

Döviz rezervlerinde bir toparlanma var ama arzu ettiğimiz noktada değiliz.

Pazartesi günü reyting kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ile toplantılar yaptım. İnanıyorum ki program güçlü uygulanması ile birlikte önümüzdeki dönemde kredi not artışı gelecek. Dış yatırımcıların önümüzdeki dönemde Türkiye’ye ilgisi artacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ