Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Önümüzdeki dönemde kamu maliyesine ilişkin bir çok hususta adım atacağız. Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile birlikte tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız" dedi.

Kirada yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? Bakan Şimşek canlı yayında açıklamalarda bulundu Kirada yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? Bakan Şimşek canlı yayında açıklamalarda bulundu

Bakan Şimşek, konuşmasında şunları kaydetti;

Trthaber'in haberine göre; En önemli hedefimiz enflasyonu tek haneye indirmek ne gerekiyorsa yapacağız. Vatandaşın refahını artıracaksak bu enflasyonu kontrol altına alarak yapacağız. Gecikmeli para politikası devreye girecek maliye politikası onu destekleyecek.

Önümüzdeki dönemde kamu maliyesine ilişkin bir çok hususta adım atacağız. Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile birlikte tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız. Bu ilk bu son olmayacak. Buna benzer yaptığımız çalışmalar var. Önümüzdeki dönemde dezenflasyon programını ve sürecini nasıl güçlendireceğiz ona yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Dolayısıyla program çalışıyor ve çalışmaya devam edecek. Enflasyon ile ilgili dün Merkez Bankası çok geniş değerlendirmelerde bulundular. Çok iyi iş çıkarıyorlar, ekip çok güçlü. Piyasada bu işi bilenlerin beklentisi önümüzdeki 12 ayda enflasyonun yüzde 35 civarına ineceği. Bu bizim öngörülerimizin biraz önünde.

Fakat biz enflasyon düştükçe, aşağı yönlü ivme kazandıkça, piyasa öngörüleriyle bizim hedeflerimiz arasındaki farkın kapanacağına inanıyoruz. Biz çünkü bu konuda kararlıyız. Türkiye'yi fiyat istikrarına kavuşturacağız. Fiyat istikrarı demek, tek haneli ideal olarak düşük tek haneli enflasyon demek. Bu bütün vatandaşlarımızın şikayetinin çözümünün köklü bir şekilde sunulmasıdır. Eğer biz kalıcı olarak vatandaşımızın refahını artıracaksak bunu kalıcı bir şekilde enflasyonu kontrol altına alarak yapabiliriz. 

Nihai amaç ülkenin kalkınması!

Kurala dayalı uluslararası normlara uygun rasyonel politikalarla Türkiye'nin yapısal dönüşümü içeren bir programımız var. Programın amacı ülkedeki makroekonomik dengesizliklerin giderilmesi, iyileştirilmesi nihai amacımız sürdürülebilir yüksek büyüme. Program çalışıyor mu? Evet, merkezinde yeniden dengelenme var. Yüksek enflasyon, yüksek cari açık, bütçe açıkları, sadece iç taleple sürüklenen sürdürülebilir olmayan büyüme. Bu dengesizlikleri giderecek bir programdan bahsediyoruz. Programın esası enflasyonu tek haneye düşürmektir. Nihai amacı ülkemizin kalkınmasını, gelişmesini hızlandırmaktır.

Kaynak: HABER MERKEZİ