Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'deki valilere "kamuda tasarruf" çağrısında bulundu. Geçtiğimiz salı günü düzenlenen Valiler Toplantısı'nda konuşan Şimşek, tasarruf tedbirlerine uymalarını ve gösterişten uzak, mütevazi bir kamu anlayışına geçiş yapmalarını istedi.

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre;  Bakan Şimşek, valilere hitaben yaptığı konuşmada, "Tasarruf tedbirleri bütün bakanlıklar için önemli ama valilerimiz için çok önemli. Hepiniz tasarruf tedbirlerine uymakla mükellefsiniz. Taşıt kullanımından tanıtım giderlerine kadar bu alanda hassasiyet gerekiyor. Lütfen tasarruf tedbirleri konusunda maksimum hassasiyet gösterin. Gösterişten uzak, mütevazi bir kamu anlayışına her alanda mecburuz." ifadelerini kullandı.

Makam aracınızı satıp TOGG alın!

Bakan Şimşek, ayrıca, "Makam araçlarınızı satıp, TOGG alabilirsiniz" sözleriyle valilere özel olarak çağrıda bulundu. Türkiye'nin yerli otomobili olarak bilinen Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) desteklenmesini ve yerli araç kullanılmasını teşvik etti.

Tasarruf tedbirlerine uyma çağrısı yapan Şimşek, bu sayede bütçe açığındaki riskin azaltılacağını ve ülkenin ekonomik hedeflerine ulaşmasının daha kolay olacağını belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ