Cumhurbaşkanlığı seçimlerine saatler kala CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak sandıkların başındaki görevlileri uyardı. Mükerrer oy kullanama ihtimaline karşı görevlileri dikkatli olmaya çağıran Kaftancıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“TÜKÜRÜĞÜNÜZÜ ZİYAN ETMEYİN”

Tüm sandık başkanları, görevlileri ve müşahitler: Kolluk kuvvetleri 142 belgesinin orijinali (ıslak imzalı) ile oy kullanabilirler ve belgeyi sandık başkanına teslim etmek zorundadırlar! Belgeyi çok dikkatle inceleyin. Fotokopi ya da başka bir belgeyle sandığınızda oy kullanmak isteyen olursa asla izin vermeyin. Yakaladığınız olduğunda tutanak tutun. Okul avukatınızla görüşüp hızlıca kişi hakkında suç duyurusunda bulunmayı ihmal etmeyin. Suratına da tükürebilirsiniz diyeceğim ama tükürüğünüzü ziyan etmeyin. Utanması olmayan ahlaksız yapar bunu zira.

POLİSİMİZİN YÜZÜNE TÜKÜRÜLMESİNİ SÖYLÜYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, Kaftancıoğlu'nun paylaşımına şöyle yanıt verdi: 'Türk Polisine hakaret etmek için fırsat kollayan Kaftancıoğlu denilen militan, yıllardır seçim günleri oy kullanan ve seçimin güvenliğini sağlayan Polisimizin yüzüne tükürülmesini söylüyor. Ortakları PKK, FETÖ, DHKP-C, MLKP olunca…' ifadelerini kullandı.

İttifakgazetesi.com

Editör: Ali Aydın