Bakan Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Meclis Tören Salonu'nda düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevapladı.

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Görevimiz çocuklarımızın ilave bir eğitime ihtiyaç duymamalarını sağlamak Milli Eğitim Bakanı Tekin: Görevimiz çocuklarımızın ilave bir eğitime ihtiyaç duymamalarını sağlamak

Müfredatla ilgili yapılan çalışmalara dair bir soruya cevap veren Tekin, Talim ve Terbiye Kurulu'nun ön incelemelerini gerçekleştirdiğini ve sürecin tamamlanmasının ardından müfredatın askıya çıkarılacağını ifade etti.

Müfredatla ilgili çalışmaların gelecek hafta tamamlanacağını dile getiren Tekin, şunları kaydetti:

"OECD'nin derecelendirme mekanizmalarıyla ilgili açıklamaları dikkate aldığımızda, ülkemizin müfredat yoğunluğunu diğer ülkelerle karşılaştırdık. Bu karşılaştırmada, diğer ülkelerdeki müfredat yoğunluğuna yaklaşmaya çalıştığımızı ifade ediyoruz. Ancak, çocuklara sunduğumuz müfredatın diğer ülkelerdeki gibi beceri temelli değil, bilgi ve kazanım temelli olduğunu belirtiyoruz. Diğer ülkelerde, çocukların aldıkları eğitimi günlük yaşam becerilerine dönüştürüp dönüştüremedikleri ölçülürken, bizim daha çok temel bilgi odaklı bir yaklaşım benimsediğimizi ifade ediyoruz. Bu durumda, hem daha fazla müfredat yüklediğimiz, hem de farklı bir eğitim mantığıyla sunduğumuz için rekabet edememe riskiyle karşı karşıya kalabileceğimizi vurguluyoruz."

Tekin, müfredatı seyrelteceklerini vurgulayarak, "Eğer biraz bu yoğunluğu azaltırsak, çocuklarımızın kapasitelerine uygun, öğretmenlerimizin daha rahat bir şekilde yetiştirebileceği bir seviyeye getirirsek, hem öğrencilerimiz daha rahat öğrenecek hem de sistem üzerindeki baskı azalacak. Öğretmenlerimiz, müfredatı yetiştirmek için koşuşturma içinde olmak zorunda kalmayacaklar. Dolayısıyla, müfredatta yaklaşık yüzde 35 civarında bir seyreltme planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Tekin, öğretmen atama rakamlarına ilişkin bir başka soruya, "Önümüzdeki hafta içerisinde Hazine ve Maliye Bakanımızla birlikte öğretmen atama sayılarını açıklayacağız." şeklinde cevapladı.

Kaynak: AA