Olay, dün saat 16.00 sıralarında Kırşehir’in merkez Atatürk Caddesi’nde bulunan bir banka şubesinde meydana geldi. A.G., bankaya gelerek gişeden sıra numarası aldı. Ancak sırasının uzun süre gelmemesi üzerine banka görevlileriyle tartışmaya başladı. A.G., banka çalışanlarını tehdit ederek “Siz görürsünüz” dedi ve bankadan ayrıldı. A.G., daha sonra 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak bankada bomba olduğunu söyledi ve bankanın adresini verdi.

Bankada Sirasi Gecikince Asilsiz Bomba Ihbarinda Bulundu 5019 Dhaphoto2

POLİS EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ

Asılsız ihbar üzerine olay yerine bomba imha ve polis ekipleri sevk edildi. Banka şubesi boşaltılarak arama yapıldı. Ancak herhangi bir şüpheli paket bulunamadı. Polis ekipleri, bankada bekleyen ve şüpheli davranışlar sergileyen A.G.'nin telefonunu inceledi. Yapılan incelemede, ihbarın A.G. tarafından yapıldığı tespit edildi. A.G., gözaltına alınarak emniyete götürüldü. A.G., ifadesinde, “Bankaya işlem yapmak için gittim. Sıra bana gelmeyince sinirlendim ve böyle bir şey yaptım” dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Asılsız bomba ihbarında bulunan A.G. hakkında soruşturma başlatıldı. A.G., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Kaynak: DHA