Athletic Bilbao, İspanya Kral Kupası çeyrek finalinde Barcelona ile oynanan maçta 4-2 galip gelerek yarı finale yükseldi. 

Karşılaşmanın ilk dakikasında Gorka Guruzeta'nın attığı golle Athletic Bilbao 1-0 öne geçti. Barcelona ise Robert Lewandowski (Dk. 26) ve Lamine Yamal'ın (Dk. 32) golleriyle ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı. İkinci yarıda Athletic Bilbao, Oihan Sancet'in 49. dakikadaki golüyle skoru tekrar eşitledi ve maç normal süresi 2-2 sona erdi.

Uzatma dakikalarında Inaki Williams'ın 117. dakikada attığı golle tekrar öne geçen Athletic Bilbao, 121. dakikada Nico Williams'ın golüyle skoru 4-2 yaparak Barcelona'yı eledi.

Kral Kupası'nda diğer yarı finalistler Real Mallorca ve Real Sociedad oldu. Atletico Madrid-Sevilla maçının galibi ise son yarı finalist olacak.

Barcelona'da yaşanan elenme ve kötü sonuçlar sonrasında teknik direktör Xavi Hernandez'in geleceği konuşulmaya başlandı.

Barcelona, İspanya Kral Kupası'nda 31 kezle en çok şampiyonluk yaşamış takım konumunda. Ancak bu sezonki performansları ve elenmeler, takımın geleceği hakkında spekülasyonlara neden oldu.

Kaynak: AA