Elektrik kesintisi hayat kurtardı

Olay, Uğurlar köyünde Yusuf Kocaman’ın evinin yanındaki kazan dairesinde meydana geldi. Öğlen saatlerinde kazana yakıt atan Kocaman, eve döndüğünde elektriklerin kesildiğini fark etti. Kesintinin nedenini araştırmak için kazan dairesine giden Kocaman, alevleri görünce şaşkına döndü. Yangının, kazan dairesindeki benzin bidonlarının kıvılcımlanması sonucu çıktığı tahmin ediliyor. Alevler, elektrik kablolarını da tutuşturarak kesintiye yol açtı. Kocaman, hemen itfaiyeye haber verdi ve komşularından yardım istedi.

Alevler samanlığa sıçramadan söndürüldü

Yangına, mahalleli ve itfaiye ekipleri müdahale etti. Kalorifer kazanı, jeneratör ve diğer malzemelerin tamamen yandığı yangın, kazan dairesinin bitişiğindeki kümes ve samanlığa ulaşmadan kontrol altına alındı. Yangında, Kocaman’ın evinde yaşayan 2 kişi, yanındaki komşusunun evinde yaşayan 4 kişi ve kümesindeki 30 tavuk zarar görmedi.

“Çok ucuz kurtulduk”

Yangın sonrası konuşan Yusuf Kocaman, “Alevleri zamanında fark ettik. Kendimiz ilk müdahaleyi yaptık. Yangını söndüremeseydik büyük bir facia olurdu. Ben annemle kalıyorum. Evde 2 kişi kalıyoruz. Hemen yanımızdaki komşumuzun evinde ise 4 kişilik aile kalıyor. Kazan dairesinin bitişiğinde samanlık var. Hemen yanında da yaklaşık 30 tavuğun bulunduğu kümes var. Alevler samanlığa sıçrasaydı kümeste, bizim ev de, komşunun evi de kül olurdu. Çok şükür can kaybı ya da yaralanan olmadı. Büyük bir maddi hasar oluştu. Buna şükür. Çok ucuz kurtulduk” dedi.

Kaynak: İHA