Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Başkentray'ın bayram tatili boyunca 498 bin 523 yolcuya hizmet verdiğini açıkladı. Bu sayının, Başkentray'ın bugüne kadarki en yüksek bayram yolcu sayısı rekoru olduğunu belirten Uraloğlu, Ankaralıların Başkentray'a ilgisinin bayram tatilinde de devam ettiğini vurguladı.

Başkentray2

Ankara'ya Son 22 Yılda 601 Milyar Yatırım

Bakan Uraloğlu, son 22 yılda Ankara'ya "Türkiye Yüzyılı" vizyonuyla dünya başkentlerine yakışır yatırımlar ve projeler yapıldığını söyledi. Ankara'nın ulaşım ve iletişim altyapısına 601 milyar 510 milyon lira yatırım yapıldığını belirten Uraloğlu, bu yatırımlar kapsamında Kızılay-Çayyolu, Batıkent-Sincan-Törekent ve Tandoğan-Keçiören metro hatları ile AKM-Gar-Kızılay metrosunun hizmete alındığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs mesajı

Başkentray 89 Milyon Yolcu Taşıdı

12 Nisan 2018'de açılan Başkentray'ın bugüne kadar 89 milyon 200 bin yolcu taşıdığını aktaran Uraloğlu, metro standardında ulaşım yapacak şekilde hizmet veren Başkentray'ı günde 60 bin kişinin kullandığını bildirdi.

Başkentray'da Günlük Yolcu Sayısı Rekoru Kırıldı

Uraloğlu, Başkentray'ın en son 10 Kasım 2022'de 88 bin 964 günlük yolcu sayısına ulaştığını anımsatarak, "Başkentray, 15 Nisan'da 93 bin 954 yolcu sayısına ulaşarak rekor kırdı." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA