Yerli ve milli imkanlarla üretilen SİHA’lar, çeşitli ülkelerdeki savaş alanlarında kaydettikleri başarılarla göz dolduruyor. TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış yapabilme özelliğine sahip olan TB3 SİHA, katlanabilir kanat yapısıyla da öne çıkıyor.

Bayraktar TB3’ün İlerleyen Test Süreci

27 Ekim’de ilk uçuşunu gerçekleştiren Bayraktar TB3 SİHA, 20’nci Sistem Tanımlama Performans Testi’ni de başarıyla geçti. Toplam uçuş süresi 196 saate ulaşan araç, havacılık sektöründe yeni bir dönemin habercisi olarak nitelendiriliyor.

Havacılıkta Yeni Bir Dönem: ‘Altın Çağ’

BAYKAR Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Bayraktar TB3’ün 25. test uçuşunu ‘Türk Havacılığının Altın Çağı’ olarak nitelendirdi.

Bayraktar TB3’ün Özellikleri ve Kabiliyetleri

Bayraktar TB2 temel alınarak geliştirilen TB3, 24 saat havada kalabilme süresi, katlanabilir kanatlar, SATCOM faydalı yükü, 1450 kilogram kalkış ağırlığı, 6 adet silah istasyonu ve yüksek irtifada görev yapabilme yeteneği ile dikkat çekiyor.

Uzun Mesafelerden Kumanda Edilebilirlik

Görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine sahip olan Bayraktar TB3, uzun mesafelerden kumanda edilebilir özelliğiyle, keşif-gözetleme, istihbarat ve taarruz görevlerini deniz aşırı hedeflere karşı icra edebilecek ve Türkiye’nin caydırıcı gücünü artıracak.

Kaynak: HABER MERKEZİ