Korkutan Artış: Yüzlerce Kişiyi Etkisi Altına Aldı! Ölümler Bu Yıl Erken Başladı! Özellikle O İllerde Büyük Panik Var… Korkutan Artış: Yüzlerce Kişiyi Etkisi Altına Aldı! Ölümler Bu Yıl Erken Başladı! Özellikle O İllerde Büyük Panik Var…

Bayram öncesi alışveriş listelerinin başında çikolata yer alıyor. Ancak eve gelen misafirlere ikram edilmek üzere ya da bayram ziyaretlerinde hediye olarak götürülmek üzere satın alınan çikolataların içeriğinde yapılan hileler, tüketicileri endişelendiriyor. Uzmanlar, özellikle fiyatı yüksek olan çikolatalar yerine daha ucuz alternatiflere yönelen kişileri uyarıyor.

İzmirli Uzman Çikolatacıdan Önemli Açıklamalar

İzmir’in tanınmış çikolatacılarından Kemal Kutucu, gerçek çikolatanın kakao yağı kullanılarak üretildiğini vurguluyor. Kutucu, “Kokolin gibi ürünler ise margarin yağı kullanılarak yapılıyor. Margarin yağının insan sağlığına zararları tıbben kanıtlandı. Bu nedenle kokolin gibi ürünler hem sağlıklı hem de lezzetli olmuyor” diyor ve vatandaşlara, “Az ama öz alın, sağlığı bozmayacak lezzetleri tercih edin” önerisinde bulunuyor.

Kaliteli Çikolatanın Farkı

Kutucu, çikolata ve kokolin arasındaki farkı, “Biri tereyağlı pilav gibiyken, diğeri margarinli pilav gibi” diyerek açıklıyor ve ekliyor: “Kakao yağından yapılan çikolatanın lezzeti bambaşka. Tüketiciler bunu kolaylıkla fark edebilirler.” Bayram için geçici tezgahlar kuran seyyar satıcılardan alışveriş yapmaktan kaçınma tavsiyesinde bulunuyor ve “İşi sadece çikolata olan esnaflardan alışveriş yapın” diye ekliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ