Opel'den elektrikli araç hamlesi: 2028'e kadar Avrupa'da yalnızca elektrikli! Opel'den elektrikli araç hamlesi: 2028'e kadar Avrupa'da yalnızca elektrikli!

Bayram tatili öncesinde araç sahiplerine önemli uyarılarda bulunan uzmanlar, güvenli bir seyahat için lastik bakımının şart olduğunu vurguluyor. Kış lastiği uygulamasının sona ermesiyle birlikte, sürücülerin mevsime uygun lastiklere geçiş yapmaları gerektiği hatırlatılıyor.

Lastik Bakımının Önemi

Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği (LASİD) Genel Sekreteri Erdal Kurt, lastiklerin aracı yola bağlayan tek nokta olduğunu ve bu nedenle lastiklere iyi bakılması gerektiğini belirtiyor. Uzun yolculuklar öncesinde lastik bakımı ve kontrollerinin uzmanlar tarafından yapılmasının önemi üzerinde duruluyor.

Güvenli Sürüş İçin Lastik Kontrolleri

Seyahat öncesi lastiklerin hava basıncı, diş derinliği ve genel durumunun kontrol edilmesi, düzensiz aşınma veya hasar olup olmadığının tespit edilmesi gerekiyor. Bu kontrollerin, yakıt tasarrufu sağlamakla kalmayıp, lastik ömrünü de uzattığı ifade ediliyor.

Kış Lastiklerine Veda Zamanı

Isınan hava koşulları göz önünde bulundurularak, kış lastiklerinin artık uygun olmadığı ve mevsime uygun lastiklere geçiş yapılması gerektiği vurgulanıyor. Kış lastiklerinin sıcak havalarda kullanımının hem yakıt tüketimini hem de CO2 salınımını artırdığına dikkat çekiliyor.

Kaynak: AA