Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, tatilinin uzatılmasının sektörde memnuniyet yarattığını söyledi. Dün alınan kararın ardından rezervasyonlarda %10'luk bir artış gözlemlendi. İşler, geçen yıla göre %15'lik bir artış beklediklerini ve Ege Bölgesi'nde 5 milyar liralık bir hareketlilik öngördüklerini belirtti.

Turizm Sezonu Bir Ay Öne Çekilecek

İşler, 9 günlük tatilin turizm sezonunu da bir ay öne çekeceğini vurguladı. Mayıs ayında başlayan sezonun bu sayede Nisan ayında başlamış olacağını kaydetti.

Oteller Doluluk Oranı %100'e Ulaşabilir

Mevcut rezervasyonlarla otellerdeki doluluk oranlarının %60 civarında olduğunu belirten İşler, "Bu kararla, özellikle misafirin beklentisini karşılayan tesislerde %100 doluluk bekliyoruz." dedi.

2024 Tüm Zamanların Rekor Yılı Olabilir

İşler, turizm sektörünün her sene kendini aşmayı hedeflediğini ve 2024'ün tüm zamanların rekor yılı olabileceğini söyledi. 2023 yılında tüm zamanların en iyi rakamını yakaladıklarını ve 2024'te bu rakamı geçmeyi hedeflediklerini belirten İşler, "Her şey beklendiği gibi giderse 2024 tüm zamanların rekor yılı olacak. Bunun da en güzel göstergesi bu sene hem yılbaşı hem sömestir çok iyi geçti. Yabancı rezervasyonların akışkanlığı çok iyi gidiyor. Sezonu bir ay önce açacağımızı da dikkate alırsak 2024 yılında turizm sektörü yeni bir rekor daha kırabilir." dedi.

Kaynak: AA