İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin 7 günü boyunca meydana gelen trafik kazalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, bu süreçte meydana gelen 4 bin 370 trafik kazasında 55 kişinin hayatını kaybettiğini ve 7 bin 331 kişinin yaralandığını bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya platformundaki açıklamasında, bayram tatili dolayısıyla şehir dışına çıkan vatandaşların dönüş yolculuklarının başladığını ve bu durumun trafik yoğunluğunu artırdığını vurguladı.

Çorum polisi çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirdi Çorum polisi çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirdi

Trafik tedbirlerine ilişkin genelge kapsamında, bayram tatili dönüşü İstanbul ve Ankara'da trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla kamyon, çekici ve tanker gibi araçların 15 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 05.00'ten itibaren 24 saat boyunca Ankara ve İstanbul'a girişlerine izin verilmeyeceğini belirten Yerlikaya, bu önlemin alınmasının ardında yatan nedenleri açıkladı.

Tedarik süreçlerinin aksamaması için, yaş sebze/meyve, süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir gıdalar, dondurulmuş gıdalar, canlı ve kesme çiçek, ilaç, tıbbi malzeme ve akaryakıt taşıyan kamyon, çekici ve tanker cinsi taşıtların öncelikle ana arterler haricindeki güzergahlarda seyahat etmeleri istenmektedir. Ancak, zorunlu durumlarda bu taşıtların ana arterler üzerinde kısa süreli bulunmalarına da izin verilecektir.

Trafik yoğunluğunun arttığı zamanlarda dikkatli olmak çok önemli. Aşırı hız yapmamak, emniyet kemeri takmak ve trafik kurallarına uymak herkesin güvenliği için gereklidir. Kendi ve diğer sürücülerin güvenliği için her zaman dikkatli olalım.

Bayram tatilinin yedinci günü olan 12 Nisan 2024 Cuma gününde, ülke genelinde 664 trafik kazası meydana geldi. Trafik polisleri ve jandarma trafik birimleri tarafından 349.174 araç denetlendi. Bu denetlemeler sırasında 24.583 araca hız ve radar işlemi uygulanırken, 27.808 araca da çeşitli diğer işlemler yapıldı.

Bayram tatilinin ilk yedi günü boyunca (Cumartesi, Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma), ülke genelinde toplam 4.370 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda maalesef 55 vatandaşımız hayatını kaybetti, 7.331 vatandaşımız ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum.

Kaynak: AA