İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, resmi X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bayram tatili süresince hız denetimlerinin radarla yapıldığını ve bu kontrollerin gece saatlerinde de devam ettiğini belirtti. Ayrıca, 24 saat boyunca yapılan kontrollerin süreceğini vurguladı.

Kocaeli'de PKK üyesi oldukları iddiasıyla yakalanan 2 zanlıya adli kontrol Kocaeli'de PKK üyesi oldukları iddiasıyla yakalanan 2 zanlıya adli kontrol

Yerlikaya, bayram tatilinin 3'üncü gününde 615 trafik kazasının meydana geldiğini, 360 bin 495 aracın denetlendiğini ve bu kapsamda 20 bin 142 araca hız ve radar işlemi, 37 bin 830 araca ise diğer işlemlerin yapıldığını açıkladı.

Yerlikaya, bayram tatilinin ilk üç günü olan Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günlerinde meydana gelen 1838 trafik kazasını kaydetti. Bu kazalarda 19 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2 bin 912 kişinin yaralandığını belirtti.

"Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil"

Yerlikaya, "Denetimlerimizin asıl amacı, bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması ve onlara sarılmasıdır. Aşırı hız yapmamaya özen gösterelim ve araçlarımızda, otobüslerde emniyet kemeri takmayı unutmayalım. Trafik kurallarına uymak herkesin güvenliği için önemlidir. Yolculuklarımızı sevdiklerimize kavuşmak için yapıyoruz, onlardan ayrılmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım." dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ