İngiliz haber kanalı BBC, Türk dış politikası üzerine yaptığı analiz haberinde Türkiye'nin Afrika'daki etkisine odaklandı.

Haberde, Osmanlı mirasının hatırlatıldığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'yi küresel bir güç olarak yeniden konumlandırmak için çalıştığı ifade edildi. Ayrıca, Türkiye'nin etki alanının kıtalararası boyut kazandığı vurgulandı.

İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir İYİ Partiden istifa etti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir İYİ Partiden istifa etti

BBC'nin haberinde, Türkiye'nin Rusya ve Çin gibi süper güçlerden farklı olarak 'yumuşak güç' alternatifi sunduğu belirtildi ve Fransız karşıtı duyarlılığa da atıfta bulunuldu.

Erdoğan’ın Türkiye'yi 'Afro-Avrasyalı' bir ülke olarak tanımlamasına yer verilen analizde, Afrika'da Türkiye'ye ait 44 diplomatik misyonun bulunduğu hatırlatıldı. Bu bağlamda, Türkiye'nin Afrika'da ticaret, insani yardım, eğitim ve diplomasi bağlantılarını genişlettiği vurgulandı.

Haberde ayrıca, Türk SİHA'larına da değinildi ve Afrika devletlerinin terörle mücadelede bu SİHA'ları kullandığı belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ