Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, ülkede son dönemde terör örgütü PKK taraftarlarının Türk toplumuna karşı gerçekleştirdiği saldırılara değindi.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, düşünce ve ifade özgürlüğünün ülkede önemli olduğunu vurgulayarak, "PKK gibi terör örgütlerine destek vermek ve provokasyonlara karışmak kabul edilemez." dedi.

De Croo, Avrupa'nın PKK'yı terör örgütü olarak tanıdığını vurgulayarak, "Şu mesajı net bir şekilde iletmek istiyoruz: Provokasyonlara son verilmeli." açıklamasını yaptı.

İsrail ordusu Batı Şeria'daki Balata Mülteci Kampı'na baskın düzenledi İsrail ordusu Batı Şeria'daki Balata Mülteci Kampı'na baskın düzenledi

De Croo, şiddet olaylarına katılan kişilerin bir kısmının yurt dışından geldiğini belirtirken, "Ancak bunun yurt dışından organize edildiğine dair elimizde herhangi bir kanıt bulunmuyor." şeklinde konuştu.

PKK yandaşlarının saldırıları

25 Mart tarihinde, yaklaşık 150 kişilik terör örgütü PKK/YPG destekçisi bir grup, Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu önünde barikatları sökerek polise saldırmıştı.

Kalabalık önce Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği'nin bulunduğu caddeye doğru ilerlemek istemiş, daha sonra ise Avrupa Birliği kurumlarının bulunduğu Schuman Meydanı'na gitmeye çalışmıştı. Ancak polis bu hareketi engellemişti.

Ülkedeki şiddet olaylarına devam eden örgüt destekçileri, Liege'e bağlı Cheratte köyünde de gece boyunca taşkınlık çıkarmıştı. Cheratte köyünde, nüfusun büyük çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu biliniyor. Söz konusu grup, Ülkü Ocakları binasını ateşe vermiş ve camiye saldırarak camlarını kırmıştı.

Yüzlerini örten, terör örgütü lehine slogan atarak sokaklarda dolaşan grup, Türklere ait evlere, dükkanlara ve araçlara zarar vermişti.

24 Mart'ta Heusden-Zolder kentinde nevruzla ilgili kutlamalardan dönen PKK yandaşları, araçlarında terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçaları ve Abdullah Öcalan'ın posterleriyle Türk asıllı vatandaşların yoğun olduğu caddeden geçmişti. Kentte yaşayan Türk asıllı vatandaşlar bu duruma tepki göstermiş ve ardından arbede yaşanmıştı. Görgü tanıkları, polisin olaylara müdahale etmediğini bildirmişti.

Kaynak: AA