Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki Süper Lig derbisinde dikkat çekecek isimlerden biri Semih Kılıçsoy olacak. Genç oyuncu, bu önemli maçta fileleri havalandırarsa bu sezon çift haneli gol sayısına ulaşmış olacak.

Beşiktaş'ın derbide kozu Semih Kılıçsoy

Ntvspor'un haberine göre: Süper Lig'in 28. haftasında 3 Mart Pazar günü Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak derbi karşılaşması büyük bir heyecanla bekleniyor. İki takım da bu kritik mücadelede golcülerine güveniyor.

Bu sezon şampiyonluk yarışında geride kalan Beşiktaş, genç yeteneklere şans tanıyarak dikkat çekiyor. Semih Kılıçsoy gibi 18 yaşındaki oyuncuya güvenen Beşiktaş, derbi maçında da genç golcüsünden önemli katkılar bekleyecek.

Çift hanelere ulaşacak!

Ligin 17. haftasından itibaren düzenli olarak forma şansı bulan Semih Kılıçsoy, bu süre zarfında 11 maça çıkarak Beşiktaş'ın en skorer ismi haline geldi. Genç oyuncu, bu maçlarda fileleri tam 9 kez havalandırarak etkileyici bir performans sergiledi.

Bir gol daha atması halinde çift haneli sayılara ulaşacak Semih Kılıçoy, Beşiktaş'ta tecrübeli forvetler Cenk Tosun ve Vincent Aboubakar'ı geride bıraktı.

Beşiktaş'taki ilk golüyle birlikte peş peşe 4 maçta rakip fileleri sarsan Semih, ligde son iki haftayı da boş geçmedi. Sakatlığı nedeniyle görev almadığı Sivasspor maçı sonrasında oynanan 4 maçta 4 gol atan siyah-beyazlı golcü, bu süreçte Trabzonspor (2), İstanbulspor ve Konyaspor ağlarını sarstı.

İlk derbisine çıkacak

Galatasaray müsabakası ayrıca Semih Kılıçsoy'un ilk derbisi olacak. Bu müsabakada gol atması halinde Semih de Galatasaray derbisinde skor üreten oyuncular arasında tarihteki yerini alacak.

Beşiktaş'ta Semih Kılıçsoy'un ardından en golcü isimler arasında yer alan stoper Omar Colley ve tecrübeli forvet Cenk Tosun, 5'er kez rakip fileleri havalandırdı.

Siyah-beyazlıların tecrübeli forvetlerinden olan ancak kadro dışı kalma ve sakatlık gibi problemler yaşayan Vincent Aboubakar'ın ise 4 golü bulunuyor. Kamerunlu oyuncu, ligin 8. haftasındaki İstanbulspor müsabakasında gol attıktan sonra 5 maçta görev alabilirken, skor üretemedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ