Beşiktaş'ta son üç maçta alınan üç mağlubiyet, camiada büyük bir endişeye neden olmuş durumda. Tribünlerden ve camiadan teknik direktör Fernando Santos'a yönelik artan tepkiler dikkat çekerken, Portekizli hoca, "İstifa diye bir şey düşünmüyorum. Aklımın ucundan bile geçmiyor" şeklinde açıklama yaptı.

Sabah'ın haberine göre; Beşiktaş'ın deneyimli teknik direktörüne kulüp yönetiminin güveni giderek azalıyor. Bazı yöneticiler, Santos'la yolların ayrılmasını istiyor. Gelecek sezon, şampiyonluk yarışını Santos ile sürdüremeyeceklerini düşünen önemli isimler ise desteğini geri çekmiş durumda.

Sezon sonuna kadar yeni bir teknik direktörün takıma katkı sağlayabileceği düşüncesi benimsenmiş durumda. Bu nedenle, sezonun Fernando Santos yönetiminde tamamlanması ve ardından teknik direktör konusunda karar verilmesi planlanıyor.

Siyah-beyazlı yöneticiler, teknik direktör konusunda henüz başka bir hamle yapmamış olsalar da, sezon sonunda hazırlıksız yakalanmamak için harekete geçti. Bu çerçevede, boşta olan ve sezon sonunda takımdan ayrılması muhtemel elit teknik direktörlerle ilgili bir çalışma yürütülüyor.

Santos Güneş'in gerisinde kaldı!

Bu sezon Beşiktaş'ta görev yapan 5 farklı teknik direktörün, bunlardan sadece ikisi 10'un üstünde maçta takımı yönetti. Sezon Şenol Güneş ile başlamış, deneyimli teknik adam 15 maçta 2.13 puan ortalaması yakalamıştı. Ancak Konferans Ligi'nde Lugano'ya yenilgi sonrası istifa etmişti. Takımın başında 14 resmi maça çıkan Fernando Santos ise 1.67 puan ortalaması tutturarak Güneş'in çok gerisinde kaldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ