Bingöl'ün Karlıova ilçesinde Sedat Bingöl ve Gökhan Şensoy, yerli otomobil Togg'un T10X modelini 20 santimetre kalınlığındaki karla kaplı yollarda test etti.

Togg Kar Testi Haber Ici

Test sürüşü, havadan görüntülendi ve Togg'un performansını gözler önüne serdi. Sedat Bingöl, aracın eksi 20 derecede dahi sorunsuz çalıştığını ve karlı, buzlu yollarda rahatlıkla ilerlediğini belirtti.

Togg Kar Testi Haber Ici 2

Ayrıca, aracın arkadan itişli olmasının önyargıları kırmak adına önemli olduğunu vurguladı. Test sürüşünü izleyen ilçe sakinleri, Togg'un kış şartlarındaki performansına tanıklık etti.

Togg Kar Testi Haber Ici 3

Sedat Bingöl, Togg'un karlı, buzlu, ve çamurlu yollar gibi zorlu koşullarda bile sorunsuz bir şekilde hareket ettiğini ifade ederek, "Togg almayı düşünen arkadaşlarımız ön yargıyı kırmak için denedi. Buzda nasıl gidiyor, karda kalır mı kalmaz mı, kayar mı gibi kaygılarını gidermek için denediler ve testi başarılı bir şekilde geçti" dedi.

Togg Kar Testi Haber Ici 4

Karlıova'da yaşayan Yusuf Bingöl de aracı test etmenin önemine değinerek, "Burada her aracın giremeyeceği bir memleket. Bugün hem arabayı denedik hem kış şartlarında yolda kalır mı kalmaz mı diye test yaptık. Gayet başarılı geçti" şeklinde konuştu.

Togg'un performansının bu testle bir kez daha gözler önüne serilmesi, yerli otomobilin çeşitli zorlu şartlara uygunluğunu kanıtlıyor.

Kaynak: DHA