Gündem Özel

Bir dev şirket daha iflas etti! Milyon dolarlık borcu var

Geçtiğimiz yıllarda dünya genelinde etkili olan koronavirüs pandemisi sonrasında artan iflaslar, maalesef devam ediyor. Ünlü sinema oyuncuları Kristen Bell ve Dax Shepard tarafından kurulan bebek bezi üreticisi şirket de iflas başvurusunda bulundu.

Abone Ol

Özel sermaye şirketi VMG Partners tarafından desteklenen Los Angeles merkezli şirket, iflas başvurusunda bulunurken her biri en az 100 milyon dolarlık varlık ve borçlarını sıraladı. Bu başvuru, şirketi alacaklılara karşı korurken onlara geri ödeme yapmanın bir yolunu bulmaya çalışıyor. 2019 yılında evli olan Kristen Bell ve Dax Shepard, ürünlerini yalnızca Walmart Inc.'de satma anlaşmasıyla birlikte Hello Bello markasını piyasaya sürdüler.

Hello Bello, bu yıl içinde enflasyon baskısı ve yüksek faiz oranlarının sürmesi gibi nedenlerle iflas eden diğer tüketici şirketleri, örneğin Bed Bath & Beyond gibi şirketlerin arasına katılmış durumda.

Mahkeme belgelerine göre, markanın en büyük alacaklısı yaklaşık 22 milyon dolarlık borcu olan bir kağıt ürünleri tedarikçisi olarak biliniyor.