Japonya'nın güneyindeki Fukuoka şehrinde yaşayan adamın evinde evindeki yiyecekler kaybolmaya devam etti. Paranoya hızla başladı ve güvenlik önlemlerini artırmaya başladı. Pencerelerini kapalı tuttu ve ayrılmadan önce kapısını kilitlediğinden emin oldu.

Ayrıca güvenlik kameraları kurdu ve bunları telefonundaki bir uygulamaya bağladı. Nihayetinde son aldığı tedbir evdeki davetsiz misafirin tutuklanmasına neden oldu.

KAMERALARDAN KEŞFETTİ

Koreaboo’dan Christine Fernandez’in derlediği bilgilere, adam iş yerinde uygulama üzerinden kameraları oynatınca hayatının korkusunu yaşadı. Evinde sanki orada yaşıyormuş gibi dolaşan bir kadın tespit etti. Evindeki kadın buzdolabından yiyecek aldı, birkaç lokma yedi, sonra biraz televizyon izlemek için oturma odasına geçti. Yemeğini bitirdikten sonra oturma odasını toplayıp çıktı. Ev sahibi gördüklerinden hemen sonra polisi arayarak şikayetçi oldu.

Evdeki davetsiz misafir, adam evinin kapısını açık bıraktıktan sonra içeri gizlice giren 58 yaşındaki evsiz Tatsuko Horikawa'dan başkası değildi. İçeri girdikten sonra hiç ayrılmadı ve en az bir yıl boyunca evde yaşadı.

Ev sahibinin farkında olmadan, evdeki kadın sadece yemek ve eğlence olanaklarını değil, aynı zamanda uyku alanlarını ve banyosunu da kullanıyordu.

Unnamed (1)

Yapılan tespitlere göre Horikawa, şiltesini sakladığı dolabın üst kısmında uyuyordu . Bu onun dikey olarak uzanabileceği kadar büyüktü ve burada su şişeleriyle çevrili kendi ince şiltesinde uyuyordu.

Bu arada evdeki davetsiz misafir izinsiz yaşadığı evde titizlikle temizlik yapması da dikkat çekti ve dağınıklığı en aza indirdi ve hatta her kullanımdan sonra adamın tuvaletini ve duşunu bile temizledi.

Canlı yayında çocuk gelin skandalı: Kızını 100 bin TL'ye sattığı ortaya çıktı!... Canlı yayında çocuk gelin skandalı: Kızını 100 bin TL'ye sattığı ortaya çıktı!...

Öte yandan para ya da değerli herhangi bir eşyayı çalmadığı da edinilen bilgiler arasında.

PARAZİT FİLMİNİ HATIRLATTI

Japonya’da yaşanan bu olaydan yıllar sonra bir benzeri de İstanbul’da ortaya çıkmıştı.

2022 yılında yaşanan ve Kore yapımı Oscar ödüllü Parazit filminde anlatılan bir ailenin başka bir ailenin evine gizlice yerleşmesi hikâyesi Japonya’da olduğu gibi İstanbul’da da gerçek olmuştu.

Türkmenistan vatandaşı Jumamyrat Jumalyev’in, Yusuf E. ve kız kardeşinin oturdukları dubleks evin kullanılmayan üst katında yaşadığı ortaya çıkmıştı. Jumalyev’den şikâyetçi olan Yusuf E., “Jumalyev’i gördüm ve yanına giderek ‘Burada ne yapıyorsun, kimsin?’ diye sordum. Jumalyev ‘Şarj aletin var mı?’ diye sorunca evden çıkardım" demişti.

Muhabir: MEHMET POYRAZ