60 yaşındaki Alejandra Marisa Rodríguez, Buenos Aires'in yeni Kainat Güzeli seçildi.

Gazeteci ve avukat olan Rodríguez, 60 yaşında bu ünvanı almaya hak kazanan ilk kadın olarak tarihe geçmiş oldu.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında söz konusu güzellik yarışmasının organizatörleri, 2024 yılı itibarıyla katılımcılara yaş sınırının kaldırılacağını açıklamıştı.

CNN Türk’ün haberine göre, tacını alan Rodriguez, Eylül ayında Meksika’da gerçekleşecek olan Miss Universe 2024 yarışmasına katılabilir.

Buenos Airesli 60 yaşındaki avukat ve gazeteci Alejandra Marisa Rodríguez, yakın zamanda Miss Buenos Aires unvanını kazandı ve Miss Arjantin güzellik yarışmasına katılmaya hak kazandı. Görenlerin yaşına inanamadığı kadın genç görünmesinin sırrını anlattı.

Rodríguez 2

TABULARI YIKTI

Geçtiğimiz yılın sonunda Miss Universe güzellik yarışması, 1958'den bu yana uygulanan yaş sınırının kaldırılmasıyla daha kapsayıcı hale geldi. Bu yıldan itibaren yarışma artık 18-28 yaş arası kadınlarla sınırlı değil.

Kurallarda sadece yarışmacıların katılmak için reşit olmaları gerektiği belirtiliyor ve bu da Arjantin'in Buenos Aires kentinden şaşırtıcı derecede genç görünümlü 60 yaşındaki bir kadın da dahil olmak üzere daha birçok kişiye kapıyı açmış oldu.

Alejandra Marisa Rodríguez, düzinelerce genç kadına karşı yarışmasına rağmen Buenos Aires Güzeli unvanını kazandıktan sonra yakın zamanda sosyal medyada gündem oldu.

Sabah’ın haberine göre, derece aldığı yarışmayla ilgili şunları söyledi:

“Miss Buenos Aires 2024 unvanını kazandığım için çok heyecanlı ve onurluyum.”

Rodríguez sahnede, "Bütün kadınlara güzelliğin yaşının olmadığını ve engelleri aşabileceğimizi göstermek istiyorum" dedi. "Fiziksel olarak çalıştım, kendime olan güvenimi geliştirdim ve sahnede becerilerimi geliştirdim. Kadınların güçlenmesinin hiçbir sınırı olmadığını göstermek istedim."

60 yaşındaki kadının genç görünümü, yaşıyla ilgili hararetli bir tartışmayı da ateşledi; birçok kişi, kadının 40 yaşının bir gün üzerinde olmasına şaşırdığını belirtirken, diğerleri de kadının bir sonraki aşamada gerçekten kazanma şansı olduğunu düşünüyor.

Rodríguez 1

İlber Ortaylı'dan Ayasofya yorumu: Namaz kılmak için gudubet bir bina Ayasofya'da tuvaletler yapalım İlber Ortaylı'dan Ayasofya yorumu: Namaz kılmak için gudubet bir bina Ayasofya'da tuvaletler yapalım

GENÇ GÖZÜKMESİNİN SIRRINI PAYLAŞTI

Görünüşünden ve yaşına göre nasıl bu kadar iyi görünmeyi başardığından bahseden Alejandra Marisa Rodríguez, haftada üç kez spor yaptığını, aralıklı oruç tuttuğunu, mümkün olduğunca sağlıklı beslenmeye çalıştığını ve iyi cilt kremleri kullandığını söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ