İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından Jandarma Genel Komutanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen bir operasyon hakkında bilgi verdi.

Operasyonun fiziki ve teknik takip sonucunda yapıldığını belirten Bakan Yerlikaya, suç örgütü üyelerinin faaliyetlerinin tespit edildiğini ifade etti. Söz konusu suç örgütü üyelerinin, Kırmızı Bülten'le aranan ve yurtdışında olduğu belirlenen elabaşlarının talimatlarını telefon yoluyla aldıklarını, bu talimatlar doğrultusunda mağdurlara cebir ve şiddet uyguladıklarını, silahla adam yaralama, ev ve işyeri kurşunlama gibi suçlara karıştıklarının tespit edildiğini söyledi.

Taksim İstiklal Caddesi'nde yangın: Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi Taksim İstiklal Caddesi'nde yangın: Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi

Operasyonlar neticesinde 2 piyade tüfeği ve 1 tabanca ele geçirildiğini aktaran Bakan Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, hangi büyüklükte olursa olsun halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine nefes aldırmayacağız" şeklinde bir vurgu yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ